Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Δύο μονόλογοι συν ένας

Εικόνα του άρθρου Δύο μονόλογοι συν ένας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2021, 17:41
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τρεις μονολόγους υπό τον τίτλο «Θηλιά» ανοίγει τη σεζόν του το Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8, Ιωάννινα). Η «Θηλιά», γραμμένη από τη Χάρι Μέγα και σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσικνιά, «μιλάει» για τη γυναίκα και την έμφυλη βία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, η τριλογία αυτή, με προηγούμενο τίτλο «Ο στόχος» επιλέχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να ανέβει την άνοιξη του 2021 με την οικονομική υποστήριξη του, αλλά λόγω της πανδημίας και των κλειστών θεάτρων βιντεοσκοπήθηκε μόνο.

Αρχικά, στη θεατρική σκηνή, θα ανέβουν οι δύο πρώτοι μονόλογοι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο τρίτος μονόλογος.

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στις 21:00, θα γίνει η πρεμιέρα με τον μονόλογο «Δύο μπλε ένα ροζ» σε ερμηνεία της Στέλλας Κατσαρού. Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 21:00, θα ανέβει «Το γράμμα» με τη Γιολάντα Καπέρδα (συμμετέχει η Δέσποινα Ναυρόζογλου).

Λίγα λόγια για τη «Θηλιά»: Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες, τρεις δολοφονίες, ένας στόχος… ο σύζυγος.

Τρεις μονόλογοι που πλέκονται από το ίδιο νήμα και δένονται πάνω στην ίδια κατάληξη. Τρεις γυναίκες τόσο διαφορετικές μα οι εμπειρίες τους συγκλίνουν, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η κακοποίηση κάθε μορφής. Καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους για πρώτη φορά, επί σκηνής, μαρτυρούν τη ζωή τους και φωτίζουν μπρος στα έκπληκτα μάτια μας τις μαύρες σκιές της. Μοιράζονται τις βαθύτερες σκέψεις τους και ζητούν δικαίωση.

Στον μονόλογο «Δυο μπλε ένα ροζ», μια γυναίκα σε μεγάλη σύγχυση. Παράφορα ερωτευμένη με τον άντρα της, παράβλεπε τα σημάδια, δικαιολογούσε ύποπτες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να αργήσει πολύ να καταλάβει ποιος ήταν στην πραγματικότητα αυτός που παντρεύτηκε.

Στον μονόλογο «Το γράμμα»  μια γυναίκα που μιλάει για τα μαρτυρικά χρόνια που πέρασε στα χέρια του Αντρέα, του άντρα που αναγκάστηκε να παντρευτεί. Σε ένα  ορεινό χωριό, στα μέσα περίπου του προηγούμενου αιώνα, είχε να παλέψει τόσο με τη σκληρή καθημερινότητα όσο και με  τη βίαιη συμπεριφορά ενός άντρα που με πείσμα διεκδίκησε να τη στεφανωθεί.

Οι υπόλοιποι συντελεστές:

Σκηνικά-κοστούμια: Μαγδαληνή Γιωτάκη, Μουσική σύνθεση: Χάρις Μέγα, Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Νέτης-Αθηνά Τσικνιά, Φωτογραφίες: Δημήτρης Ράδης, Σχεδιασμός αφίσας: Μιχάλης Ρέκατας

Το τραγούδι της παράστασης είναι σε στίχους Χ. Μέγα, σε μουσική Χ. Μέγα και Μ. Κουπτσίδη. Τραγούδι η Τάνια Παλαιολόγου.

Το Θέατρο Actina ευχαριστεί τον Άκη Μάστακα για την κατασκευή και παραχώρηση του κρεβατιού και τη Φόνη Βραζέλη για την κατασκευή και χορηγία ενός κοστουμιού, όπως και τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων για την παραχώρηση του περιβάλλοντος εξωτερικού χώρου για τη φωτογράφιση μιας εκ των ηρωίδων.

info

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Κάθε Πέμπτη & Σάββατο «Δύο μπλε ένα ροζ», στις 21:00

Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή «Το γράμμα», στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου 8€ - Οι δύο μονόλογοι μαζί 14€

Εισιτήρια: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης & Θέατρο Actina

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401

Η παράσταση απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών.

Το Θέατρο Actina θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στους χώρους, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back