Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δύο μέτρα, δύο σταθμά» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εικόνα του άρθρου «Δύο μέτρα, δύο σταθμά» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2020, 17:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα του ειδικευόμενου βιοπαθολόγου Πάνου Χριστοδούλου επανήλθε, με την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι ο γιατρός έκανε αίτηση να αναγνωριστεί και μισθολογικά το μεταπτυχιακό του και αρχικά, απορρίφθηκε, ως «μη συναφές» με το επάγγελμα.

Παράλληλα όμως, σύμφωνα με το σύλλογο, παρόμοια αίτηση (ίδιο θέμα, ίδιο συμβούλιο, ίδια περίοδος) άλλου γιατρού, έγινε δεκτή.

Τονίζει επίσης ότι το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει αναγνωρίσει την συνάφεια του μεταπτυχιακού με την εργασία των γιατρών.

Ο γιατρός έκανε ένσταση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, η οποία έγινε δεκτή.

«Το συμβούλιο δεν την συζήτησε ως όφειλε, με ψήφους 3 προς 1, αλλά την  έθεσε τελικά σε αναβολή, με την δικαιολογία ότι χρειάζεται πληρέστερη νομική προσέγγιση από την νομική σύμβουλο του νοσοκομείου» αναφέρει ο σύλλογος και προσθέτει:

«Το υπηρεσιακό συμβούλιο λοιπόν, στις αποφάσεις του, χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για ποιο λόγο; Μήπως άγνοια νόμου;  Επιλεκτική εφαρμογή του νόμου; Όποια δικαιολογία κι αν βρουν, η στάση του υπηρεσιακού, είναι πολιτική. Το ίδιο μεταπτυχιακό να το αναγνωρίζουν σε άλλους, ενώ στον ίδιο, όχι. Και σαν τέτοια την αντιμετωπίζουμε σαν σύλλογος εργαζομένων. Και δεν θα μείνει αναπάντητη».

Ο σύλλογος καλεί το υπηρεσιακό συμβούλιο «άμεσα να αναγνωρίσει το μεταπτυχιακό, του συγκεκριμένου συναδέλφου, να χορηγηθεί το επίδομα του αναδρομικά, διαφορετικά θα θεωρηθεί  πολιτική δίωξη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back