πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο γειτονιές, δύο μικρές αναπλάσεις

Εικόνα του άρθρου Δύο γειτονιές, δύο μικρές αναπλάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2019, 19:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο ακόμη προτάσεις έργων που είχαν διακριθεί στην περσινή διαδικασία του συμμετοχικού προϋπολογισμού του Δήμου Ιωαννιτών, οδεύουν προς υλοποίηση. Και τα δύο έργα έχουν σχέση με τον δημόσιο χώρο και την αξιοποίησή του. Η μία πρόταση αφορά την ανάπλαση του δημοτικού ακάλυπτου χώρου στον κόμβο των Αγίων Αποστόλων, στους Αμπελόκηπους, με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ, και η δεύτερη πρόταση τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου-χώρου αναψυχής στα Μέλανδρα, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας, μαζί με δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα», παρουσίασε χτες στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Καλλιθέα» (ο οποίος είχε καταθέσει και την πρόταση στον συμμετοχικό προϋπολογισμό) την αρχιτεκτονική μελέτη που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έργα του συμμετοχικού προϋπολογισμού στις δύο γειτονιές θα δημοπρατηθούν τις επόμενες μέρες.

«Εμείς, μέσω και του συμμετοχικού προϋπολογισμού αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας μας, θέλουμε να ‘εθίσουμε’ τους πολίτες μας να γίνουν ενεργοί σε μεγαλύτερο βαθμό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω τις προτάσεις των συμπολιτών μας να γίνονται έργα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεχίζουμε», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Από την πλευρά του ο κ. Μανταλόβας επισημαίνει: «Οι δύο προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ διακρίθηκαν στον συμμετοχικό προϋπολογισμό και η Δημοτική Αρχή είναι σε θέση σήμερα να τις κάνει έργα. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι πιστεύουμε όχι προσχηματικά αλλά επί της ουσίας στην ιδέα του συμμετοχικού προϋπολογισμού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back