Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γιώργος Ζάψας: Δέκα υποψήφιοι στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Γιώργος Ζάψας: Δέκα υποψήφιοι στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2019, 15:53
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δέκα υποψηφίους στην περιφέρεια Άρτας παρουσίασε το Κοινό των Ηπειρωτών. Μιλώντας στην παρουσίαση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας μίλησε για τους προγραμματικούς άξονες σχετικά με την Άρτα, το νομό και την πόλη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στα πολιτιστικά μνημεία, τις παραγωγικές επιχειρήσεις, τον τουρισμό που «θα πρέπει ισόρροπα και με κανόνες να αναπτυχθούν, ώστε η Άρτα να κεφαλαιοποιήσει τη σύνδεσή της με τους μεγάλους οδικούς άξονες και τη μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της με την ίδρυση και λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής», όπως είπε.

Ειδικά για τη Γεωπονική, ο κ. Ζάψας τόνισε ότι «είναι ένα αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας και των αρχών που έκανε πράξη η κυβέρνηση μέσα από την ενοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο, με την Άρτα – και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό - να διατηρεί κομβικό ρόλο στο νέο Πανεπιστήμιο, αλλά και σε αυτό που μπορεί να γίνει, με το Αγροδιατροφικό Πάρκο και το Ερευνητικό Κέντρο με τα Ινστιτούτα, που προβλέπεται να λειτουργήσουν».

«Θα πρέπει να φύγουμε και από τη νοοτροπία «εμείς ξέρουμε (μόνο) – εγώ αποφασίζω» πρόσθεσε, για τη σωστή λειτουργία των θεσμών, νέων και παλιών και τη συνεργασία μεταξύ τους και με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα θετικά που έχουν γίνει στην περιοχή: «Επιτέλους, μετά τις καθυστερήσεις, προχωρά η οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου, το Ξενία, μετά από παλινωδίες, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για να γίνει ένας πολυχώρος πολιτισμού». Αναφέρθηκε όμως και σε «πολλά που δεν έγιναν», όπως το γεωθερμικό πεδίο Συκαιών που περιμένει την αξιοποίηση, «παρόλο που και ο σημερινός δήμαρχος Άρτας, πριν την εκλογή του, ως σύμβουλος του απερχόμενου περιφερειάρχη, είχε ασχοληθεί και είχε αναδείξει τις τεράστιες δυνατότητες της γεωθερμίας για την περιοχή».

Ο κ. Ζάψας τόνισε επίσης ότι υπάρχουν ελλείψεις και ανεπάρκειες στα αρδευτικά δίκτυα και τους ΤΟΕΒ και ότι η ορεινή Άρτα χρειάζεται ειδικό σχεδιασμό και μέριμνα.

Πρόσθεσε ότι Περιφέρεια και Δήμοι θα πρέπει να «συμβάλλουν με κάθε μέσο να εφαρμοστεί το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, που εγκρίθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο» και να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, αναφέρθηκε στο διοικητήριο. «Από το 2010, όταν ανέλαβε ο κ. Καχριμάνης την Περιφέρεια αναφέρονταν στην αδυναμία των πρώην νομαρχών, σε Άρτα και Πρέβεζα, να καλύψουν την ανεπάρκεια σε κτιριακές υποδομές. Έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε και τώρα, ως απερχόμενος, είναι αυτός που θα πρέπει να  απολογηθεί για τις καθυστερήσεις και το κόστος. Στην τελευταία συνεδρίαση «εκμαιεύσαμε» ότι ισχύει η πρόταση για το Στρατόπεδο Παπακώστα, το οποίο αν από την αρχή είχε διεκδικήσει σθεναρά, σήμερα δεν θα βρισκόμασταν στο μηδέν» είπε χαρακτηριστικά.


Οι πρώτοι δέκα υποψήφιοι του συνδυασμού είναι οι εξής:

  • Έλια Στασινού, καθηγήτρια Αγγλικών, με σπουδές στον Τουρισμό, Έλια Στασινού, από το Αθαμάνιο
  • Δημήτρης Τρομπούκης, πολιτικός μηχανικός, Οικονομικός Επόπτης στο Επιμελητήριο, από τους Μελισσουργούς
  • Δημήτρης Τάτσης, οικονομολόγο, διευθυντής του ΔΙΕΚ Άρτας
  • Γιώργος Τζούμας, συνταξιούχος εργοδηγός, από το Γραικικό Αγνάντων
  • Βασίλης Μέγας, αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος
  • Ράνια Γκίζα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πληροφορικής στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ
  • Ελευθερία Κοσσυβάκη, υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας
  • Χριστόφορος Ψυλλιάς, εκπαιδευτικός στο 4ο Λύκειο Άρτας, από τα Μηλιανά
  • Ιωάννης Γκριμπαβιώτης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, από τον Άγιο Σπυρίδωνα
  • Χρήστος Πάνου, επιχειρηματίας-ψαράς από την Ανέζα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back