Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο δηλώσεις, δύο ανακρίβειες

Εικόνα του άρθρου Δύο δηλώσεις, δύο ανακρίβειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2021, 11:14
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης δεν φημίζεται για τις ψύχραιμες δηλώσεις ή τις σταθερές απόψεις του.

Χτες όμως, κατάφερε να κάνει δύο εντελώς ανακριβείς δηλώσεις μέσα σε ένα 24ωρο. Οι δηλώσεις αφορούν την ανεργία και το ποσοστό εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο κ. Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας για την ανεργία: «Στην πανδημία με την αναπτυξιακή τράπεζα δόθηκε ρευστότητα 9 δισ. ευρώ στην αγορά ενώ η ανεργία δεν εξερράγη και είναι λίγο χαμηλότερα απ΄ ότι πριν την πανδημία».

Ωστόσο, τα επίσημα στατιστικά τον διαψεύδουν. Η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει αύξηση σε επίπεδο δωδεκαμήνου, με διορθωμένες εκτιμήσεις, 1,1% τον Απρίλιο του 2021 έναντι του Απριλίου 2020 και 1,3% τον φετινό Απρίλιο, έναντι του Φεβρουαρίου 2020. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, είναι ο πρώτος Απρίλιος των τελευταίων ετών που καταγράφεται αύξηση της ανεργίας.

Σε άλλη δήλωσή του, τηλεοπτική αυτή τη φορά, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ. Είναι πάνω από το 50% του πληθυσμού».

Δυστυχώς γι αυτόν, οι εμβολιασμένοι στην Ελλάδα στις 9 Ιουλίου είναι, με στοιχεία από το emvolio.gov.gr το 39,19% του πληθυσμού (εννοείται αυτοί που έχουν ολοκληρώσει εμβολιασμό)…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back