Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο απορριμματοφόρα στους δρόμους

Εικόνα του άρθρου Δύο απορριμματοφόρα στους δρόμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017, 19:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα των συμβασιούχων σε πολλές υπηρεσίες, και δη στις υπηρεσίες της καθαριότητας των Δήμων, φαίνεται ότι θα απασχολήσει αρκετά αυτόν τον καιρό την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση, με την αντιπαράθεση να μη λείπει.

Αυτή τη στιγμή, ο τομέας της καθαριότητας σε όλη τη χώρα είναι ο πιο… ευάλωτος, καθώς τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται στις πόλεις λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην αποκομιδή. Το ίδιο συμβαίνει και στα Γιάννενα. Ωστόσο, ο Δήμος Ιωαννιτών, με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου των Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα. Από σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε, δύο απορριμματοφόρα με ενισχυμένα πληρώματα θα κάνουν αποκομιδή απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει δε ότι από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων, λειτουργεί ένα πλήρωμα έκτακτης ανάγκης το οποίο συγκεντρώνει τα σκουπίδια από νοσοκομεία, ιδρύματα, σχολικές μονάδες κ.λπ. Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι έχουν δρομολογηθεί απολυμάνσεις στα σημεία που τα απορρίμματα παραμένουν/

Με την ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή ευχαριστεί τόσο τον Σύλλογο Εργαζομένων όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους για την απόφαση που πήραν με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος. «Η δημοτική αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, με την εφαρμογή εκτάκτου σχεδίου, ωστόσο η συμβολή και των δημοτών σε αυτή είναι σημαντική.  Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας όλων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα σε όλη τη χώρα ήρθαν στον απόηχο της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία η παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των Δήμων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 κρίνεται αντισυνταγματική. Το υπουργείο Εσωτερικών, από την πλευρά του, κάνει λόγο για κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση η οποία «θα σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back