Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δώρο αξίας 70.000 ευρώ για την οδό Γεννηματά

Εικόνα του άρθρου Δώρο αξίας 70.000 ευρώ για την οδό Γεννηματά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2016, 19:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Eδώ και λίγες μέρες, ξεκίνησε από τον δήμο Ιωαννιτών η οδοστρωσία της επέκτασης της οδού Γεννηματά, από τον κόμβο της Βογιάννου μέχρι το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο. Το έργο αυτό το χρηματοδοτεί ο Δήμος μέσω της εργολαβίας «Συντήρηση υποδομών Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων». Η εργολαβία αυτή δεν περιλαμβάνει όμως ασφαλτόστρωση της οδού. Η άσφαλτος θα δωρηθεί από τον όμιλο «ΤΕΡΝΑ», ο οποίος δραστηριοποιείται έντονα στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, ιδίως μέσω της Ιόνιας οδού. 

Η αποδοχή της δωρεάς έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα να χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία «παράδειγμα καλής πρακτικής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». 

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το «δώρο» αυτό, αξίας 70.000 ευρώ. Στην έναρξη της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Υποδομών Γιάννης Λιόντος ενημέρωσε το σώμα πως η επικοινωνία με την εταιρία κράτησε έναν χρόνο μέχρι την οριστικοποίηση της δωρεάς και υπογράμμισε πως «σε εποχές πολύ δύσκολες και με συνεχείς αιφνιδιασμούς που μας πάνε πίσω, επιδιώκουμε συνεργασίες και αξιοποιούμε ευκαιρίες για να λύσουμε προβλήματα και να πάμε μπροστά». 

Ο κ. Λιόντος σημείωσε ότι με τη διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου τμήματος «αντιμετωπίζουμε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής». Έκανε επίσης γνωστό ότι σύντομα θα ξεκινήσουν από τον Δήμο και άλλες παρεμβάσεις στον Βοτανικό. 

Ο δήμαρχος κ. Μπέγκας ανέφερε τέλος ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει και σχεδιάζει την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κυκλοφοριακού δακτυλίου της πόλης, με επέκταση της οδού «Γεννηματά» και σύνδεσής της με την παράκαμψη στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου. Αυτό το διάστημα, όπως είπε, ο Δήμος φροντίζει για την ολοκλήρωση των μελετών του μεγάλου αυτού άξονα, επιδιώκοντας την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων στη νέα προγραμματική περίοδο.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back