Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους»

Εικόνα του άρθρου «Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2021, 16:17
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι Παρεμβάσεις στο Δημόσιο, η «Λάντζα» Πάργας και η Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας, με κοινή τους ανακοίνωση ζητούν δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους στο τουρισμό-επισιτισμό και σε όλους τους χώρους και κλάδους δουλειάς.

Μεταξύ άλλων, στην εκτενή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης οι τουριστικές περιοχές κινδυνεύουν να  μετατραπούν  σε εστίες διασποράς. Ουσιαστικά είναι ανύπαρκτοι οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και πλοία. Το παν είναι να καταφθάνει ο τουρίστας-πελάτης. Τα δε τουριστικά ‘πρωτόκολλα’ είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας».

Καταγγέλλουν επίσης ότι «οι δημόσιες δομές Υγείας στη περιοχή μας είναι από «ξεδοντιασμένες» έως υποτυπώδεις. Σπρώχνουν πελατεία στους ιδιώτες για τα covid-test. Τα κενά σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστια. Ανύπαρκτες είναι και οι δομές καραντίνας».

Τέλος, σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι-ες υποχρεούνται σε δύο τεστ την εβδομάδα, «χωρίς όμως η κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα κάνουν δωρεάν. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων δε ‘πρότεινε’ το κόστος των PCR τεστ να το επωμίζεται ο εργαζόμενος, εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Σε αυτή τη λογική  βρίσκουν έδαφος ακίνδυνες για τη κυβερνητική  πολιτική σκοταδιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις».

Καταλήγουν τέλος τονίζοντας ότι είναι εναντίον των διακρίσεων «εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων. Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που βλάπτει την υγεία και τα κοινωνικά εργατικά δικαιώματα, απαντάμε με διεκδίκηση μαζικού οργανωμένου εμβολιασμού χωρίς υποχρεωτικότητα και καταναγκασμό, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μαζικών προσλήψεων στο ΕΣΥ, καμιά απόλυση για τα εμβόλια, όλο το κόστος των ελέγχων σε εργοδότες και κράτος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back