Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Εικόνα του άρθρου Δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις την ερχόμενη εβδομάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2023, 15:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές/παιδιατρικές/οφθαλμολογικές/ΩΡΛ εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, 13 έως 17 Μαρτίου, από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση θα γίνει σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», υπό την αιγίδα του Μητρώου Εθελοντών του  Δήμου Ιωαννιτών  και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την κινητή μονάδα προληπτικής οδοντιατρικής/παιδιατρικής του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά οδοντίατροι, παιδίατροι, ΩΡΛ και οφθαλμίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι γιατροί/οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα. θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στην πλατεία Μαβίλη του Δήμου Ιωαννιτών καθημερινά, την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2651001030.

Στο τηλέφωνο αυτό που ανήκει στην Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου, μπορεί να κλείσει κάποιος γονέας/κηδεμόνας ραντεβού για εξέταση του παιδιού και μπορεί να εξυπηρετήσει επιπλέον 8 με 9 παιδιά ημερησίως μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου. Τα παιδιά θα προσέρχονται με συνοδεία του γονέα/κηδεμόνα.  

Η δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back