Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2017, 16:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται από 20 έως 22 Νοεμβρίου η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην πόλη μας θα έρθει μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και τη στήριξη του Α.Ο. «Προοδευτική Περάματος» Ιωαννίνων.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση & φιλοξενία της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων της Ε.Α.Ε. και τη στήριξη του Α.Ο. «Προοδευτική Περάματος» Ιωαννίνων.

Η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Τηλέφωνο για ραντεβού: 2651072055 (10.00-13.00). Τα ραντεβού θα κλείνονται από 13 Νοεμβρίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο: ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, και η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Σημείωση: Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back