Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 19-04-2021, 11:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η TÜV HELLAS επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗ σε Ιωάννινα, και Θήβα προχωρώντας στην επαναπιστοποίησή της σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς.

Έτσι, η ΔΩΔΩΝΗ επαναπιστοποιήθηκε με βάση τα τεχνικά πρωτόκολλα IFS και BRC & FSMA για τις εγκαταστάσεις της σε Ιωάννινα και Θήβα, με βάση το πρωτόκολλο της COSTCO καθώς και με βάση το Πρότυπο ISO 22000:2018 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων. Επιπλέον, η εταιρεία επαναπιστοποιήθηκε για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας με βάση το πρότυπο ISO 9001:2015.

Το σύνολο των παραπάνω πιστοποιήσεων εγγυάται ότι η ΔΩΔΩΝΗ τηρεί απαρέγκλιτα το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγής ενώ παράλληλα μεριμνά για την ποιότητα των προϊόντων καθώς και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επαναπιστοποίηση με βάση τα εξειδικευμένα αυτά πρότυπα αποτελεί «διαβατήριο» για τη διάθεση των προϊόντων της στις κορυφαίες αλυσίδες σουπερμάρκετ του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της COSTCO USA.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία της ΔΩΔΩΝΗ με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) ξεκίνησε το 2008 και συνεχίζεται σταθερά μέχρι σήμερα, ενώ οι συνεχείς πιστοποιήσεις και επαναπιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη της γαλακτοβιομηχανίας στον Φορέα.

Ο Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε πως: «Η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ έχει καταφέρει έπειτα από την πολυετή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και ιδιωτικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζει, να τα έχει εντάξει στο σύνολο των καθημερινών της διαδικασιών, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως εργαλεία καθημερινής βελτίωσής αλλά και άρρηκτου τείχους, απέναντι σε οποιανδήποτε αναδυόμενο κίνδυνο για την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων της».

Ο Δρ. Δημήτρης Γκίκας,  Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Στη ΔΩΔΩΝΗ, η ανώτατη ποιότητα των προϊόντων μας αποτελεί συνδυασμό της υψηλής ποιότητας της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους και την εφαρμογή υπεύθυνων πρακτικών στην παραγωγική μας δραστηριότητα και μέχρι το προϊόν να φτάσει ασφαλές, στον τελικό καταναλωτή, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Κύριο μέλημα μας αποτελούσε και αποτελεί η εφαρμογή των προτύπων Ποιότητας σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων μας, με την πολύτιμη συνδρομή αξιόπιστων φορέων πιστοποίησης όπως η TÜV HELLAS (TÜV NORD)».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω