ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δράσεις οδικής ασφάλειας γύρω από το κέντρο προσφύγων

Εικόνα του άρθρου Δράσεις οδικής ασφάλειας γύρω από το κέντρο προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2019, 15:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την οδική ασφάλεια γύρω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά προσπαθεί να ενισχύσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Από σήμερα και μετά από συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ξεκίνησε η ενημέρωση για ζητήματα οδικής ασφάλειας εντός του καταυλισμού.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, έγιναν διαγραμμίσεις και καθορίστηκαν διαβάσεις πεζών ενώ καθαρίστηκαν οι πινακίδες και αντικαταστάθηκαν όλοι οι λαμπτήρες στο δίκτυο οδοφωτισμού. Ευχαρίστησε δε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δημήτρη Μαυρογιώργο.

«Εργαζόμαστε για την επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού κάναμε προμελέτη και σε σύντομο διάστημα ελπίζουμε να αναβαθμιστεί ο φωτισμός σε μεγάλο βαθμό. Τέλος εργαζόμαστε για τη διαπλάτυνση της οδού. Προσπαθούμε να βρούμε την κατάλληλη τεχνική λύση, καθώς υπάρχουν ιδιοκτησίες αλλά και ένα ρέμα, όπως και να βρούμε κονδύλια» σημείωσε ο κ. Βλέτσας.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανο Μουστακλή συζητήθηκε η δυνατότητα αναπροσαρμογής των δρομολογίων ώστε να εξυπηρετούνται οι διαμένοντες στον καταυλισμό. Ο κ. Βλέτσας υπογράμμισε ότι η συνεργασία μαζί του υπήρξε άριστη και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έγινε με τη μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο κέντρο του Κατσικά και την Συντονίστρια Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου προχώρησε η έκδοση ειδικού φυλλαδίου σε τέσσερις γλώσσες με χρήσιμες οδηγίες προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης κατασκευάστηκαν ενημερωτικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν στην έξοδο του καταυλισμού.

Τέλος από τον Σεπτέμβριο υπήρξε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για  θέματα τάξης και ασφάλειας και, όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας, «αξίζει ειδική μνεία για την υποδειγματική διαχείριση του προσφυγικού από την τοπική Αστυνομία» (σ.σ. ο κ. Βλέτσας είναι αστυνομικός).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η συντονίστρια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνα Καρβούνη εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου τονίζοντας ότι πρόκειται «για μία πρωτοποριακή δράση που αναπτύσσεται».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back