ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δομπόλη-Δωδώνης: «έρχεται» ο κόμβος

Εικόνα του άρθρου Δομπόλη-Δωδώνης: «έρχεται» ο κόμβος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2022, 17:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το έργο της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου δίπλα στην κεντρική πλατεία έχει πάρει τον δρόμο του, με τα δύσκολα να έχουν περάσει.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προγραμματίσει κι άλλους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους. Ένας από αυτούς βρίσκεται ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς βρίσκεται στην είσοδο της πόλης: στη συμβολή των οδών Δομπόλη, Δωδώνης και Κενάν Μεσαρέ.

Η ανάδοχος εταιρία εγκατέστησε ήδη συνεργείο, το οποίο δουλεύει επί της οδού Δομπόλη, χωρίς να απαιτούνται προς το παρόν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 400.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η ανάδοχος εταιρία –Πανηπειρωτική ΑΤΕ- έδωσε έκπτωση 22,57% στον διαγωνισμό, άρα το κόστος κατασκευής φτάνει σε 309.000 ευρώ. Η σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Ιωαννίνων και του εκπροσώπου της εταιρίας υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2022.

Ο κυκλικός δακτύλιος του κόμβου θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η εξωτερική διάμετρος του κυκλικού κόμβου θα είναι 54 μ. και η μη προσπελάσιμη εσωτερική νησίδα θα έχει διάμετρο 32 μ. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας του εσωτερικού δακτυλίου θα είναι 9 μ.



ΣΧΟΛΙΑ
Λευτέρης Ζήκος
Ελάχιστοι Γιαννιώτες και γενικά Έλληνες ξέρουν πώς να κινηθούν σε έναν κυκλικό κόμβο με ΔΥΟ λωρίδες. Χρειάζεται πολύ καλή ενημέρωση από τα ΜΜΕ και τους φορείς με βίντεο, διαγράμματα και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back