Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων

Εικόνα του άρθρου Δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2019, 16:45
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Όμιλος Volkswagen συνεχίζει τις δοκιμές των αυτόνομων αυτοκινήτων, που έχει κατασκευάσει, σε πραγματικές συνθήκες στους δρόμους του Αμβούργου. Οι δοκιμές γίνονται με το αμιγώς ηλεκτρικό VW e-Golf.

Τα οχήματα που κινούνται χωρίς την παρέμβαση του οδηγού καλύπτουν μια απόσταση 3 χλμ. στο Αμβούργο. Στη βόρεια γερμανική πόλη έχει κατασκευασθεί ένα νέο πεδίο δοκιμών γεμάτο με έξυπνα φανάρια για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της τεχνολογίας που επιτρέπει την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων.

Οι δοκιμές περιλαμβάνουν πέντε ηλεκτρικές εκδόσεις του Golf, εξοπλισμένες με τεχνολογία αυτόνομης κίνησης επιπέδου 4. Για λόγους ασφάλειας, στο κάθε αυτοκίνητο υπάρχει ένας οδηγός με γνώσεις στη χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων, των ειδικών ραντάρ και άλλων οργάνων που χρησιμοποιούνται στην αυτόνομη οδήγηση. Μπορούν να παρέμβουν αμέσως αν διαπιστώσουν απόκλιση από την πορεία ή κάποια έκτακτη κατάσταση, αναφέρει το Bloomberg.

«Για να γίνει η οδήγηση ακόμη πιο ασφαλής και πιο άνετη, τα οχήματα πρέπει να είναι αυτόνομα και οι πόλεις να έχουν την κατάλληλη υποδομή», δήλωσε ο Αξελ Χένριχ, επικεφαλής των δοκιμών της VW.

Οι δοκιμές της VW είναι μέρος της προσπάθειας της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας να μειώσει τα ατυχήματα. Η Google έχει εξελίξει την ανάλογη τεχνολογία μέσω της εταιρείας Waymo, η οποία θεωρείται μια από τις πιο αξιόλογες μελέτες.


Συμμαχίες

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να προωθήσουν την αυτόνομη τεχνολογικά και να εξοικονομήσουν κόστη, σχηματίζουν συμμαχίες, όπως η πρόσφατη συμφωνία της BMW με την Daimler. Η BMW δοκιμάζει τα οχήματα του επιπέδου 4 στο Μόναχο από το 2017.

Τα αυτόνομα οχήματα ταξινομούνται σε κλίμακα από το ένα έως το πέντε. Τα αυτοκίνητα επιπέδου 4 ή «mind off», μπορούν να κινηθούν χωρίς την παρέμβαση του οδηγού αλλά έχουν τιμόνι για να πάρει τον έλεγχο ο οδηγός αν χρειαστεί. Στόχος είναι τα μελλοντικά αυτοκίνητα να μην έχουν τιμόνι και όλες οι λειτουργίες να γίνονται αυτόματα με τον υψηλότερο δυνατό δείκτη ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back