Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 12-05-2017, 11:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Nikhil Chopra παρουσιάζει στις 15 και 16 Μαΐου την performance Drawing a Line through Landscape (Part 2: On the Road) στα Γιάννενα, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο Nikhil Chopra συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Documenta 14 (που εγκαινιάστηκε στην Αθήνα στις 8 Απριλίου 2017) με το πρώτο μέρος της performance «Σχεδίαση μιας Γραμμής μέσα από το Τοπίο» διάρκειας εξήντα ωρών.

Για το δεύτερο μέρος της performance ο καλλιτέχνης θα ταξιδέψει οδικώς από την Αθήνα στο Κάσελ της Γερμανίας από τις 13 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου 2017. Πρώτος σταθμός του δεύτερου μέρους της performance θα είναι τα Ιωάννινα, όπου θα πραγματοποιήσει ένα μέρος του έργου στη περιοχή της Δόμπολη, στις 15 και 16/05 σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο καλλιτέχνης θα ολοκληρώσει την performance στα εγκαίνια της Documenta 14 στο Kassel, στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof συνδυάζοντας όλα τα σχέδια που πραγματοποίησε στους διάφορους τόπους-σταθμούς της διαδρομής σε ένα συνεχές πανοραμικό σχέδιο θέτοντας το ερώτημα:

Η perfomance θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15/05 στις 10.00 και θα είναι συνεχής μέχρι τη λήξη της την Τρίτη 16/05 την ώρα δύσης του ηλίου. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο των παλαιών εστιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Δόμπολη όπου διεξάγεται η performance όλες τις ώρες.

Xromoepilogi2
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back