Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-06-2016, 18:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη λήψη νέων μέτρων στην αγορά εργασίας. Το επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις προαναγγέλλοντας τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα οριστικοποιηθούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο κ. Ράις εξέφρασε για μια ακόμα φορά την επιθυμία του ΔΝΤ να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος,  ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, έτσι ώστε το ΔΝΤ να αποκτήσει μία σαφή εικόνα για την επίπτωση που θα αυτά θα έχουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται στη νέα έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, την οποία το ΔΝΤ θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να λάβει μία οριστική απόφαση για το αν θα συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ ανέφερε ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο πρόσθετα μέτρα απαιτούνται, τα οποία, όμως, θα εξειδικευθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική (ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει). Όπως είπε, τα μέτρα αυτά είναι αναγκαίο να διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν, μέχρι στιγμής, προκύψει στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα