ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα

Εικόνα του άρθρου ΔΝΤ: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2016, 01:13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει πλήρως προσηλωμένο στις συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος διαψεύδει έτσι τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters και σύμφωνα με τις οποίες πιθανότατα το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, αλλά προσανατολίζεται προς την ανάληψη ειδικού συμβουλευτικού ρόλου.


Η ΔΗΛΩΣΗ ΡΑΪΣ

«Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα μπορεί να στηριχθεί από το Ταμείο μέσω μιας νέας συμφωνίας. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, η αποστολή του Ταμείου θα επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα», δηλώνει σε γραπτή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζ. Ράις με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters. 

«Θα θέλαμε να υποδείξουμε ότι στην ενημέρωση τύπου της Παρασκευής, ο κ. Τόμσεν το υπονόησε λέγοντας «σε ότι αφορά την Ελλάδα, το Ταμείο παραμένει απολύτως προσηλωμένο. Μας έχει υποβληθεί αίτημα να συμμετέχουμε στις συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Η ομάδα μας αναμένεται να φτάσει (στην Αθήνα) σε μια ή δύο εβδομάδες. 

Αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό (σε όλες τις ενημερώσεις τύπου του κ. Τόμσεν) είναι ότι το Ταμείο έχει την πρόθεση να στηρίξει την Ελλάδα όχι μόνο συμβουλευτικά αλλά και χρηματοδοτικά, δεδομένου, όμως, ότι πρόγραμμα θα στηριχθεί το δίπτυχο μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του χρέους ή ότι οι «αριθμοί θα βγαίνουν», όπως έχει πει ο κ. Τόμσεν», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back