ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The discreet charm of abandonment: Μια παράσταση και μια έρευνα

Εικόνα του άρθρου The discreet charm of abandonment: Μια παράσταση και μια έρευνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2021, 15:26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη στις 20 Ιουλίου και ώρα 21.30 (είσοδος 4 ευρώ) η Ελεονώρα Ηλία παρουσιάζει στο Θυμωμένο Πορτραίτο την κινηματογραφική απόδοση του έργου με τίτλο The discreet charm of abandonment.

Πρόκειται για μια κινηματογραφική απόδοση μιας site-specific performance, η οποία αποτελεί τη βάση μιας ερευνητικής εργασίας και έλαβε χώρα στη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου.

«Το βασικό ερώτημα που έθεσα έγκειται στο πώς να ‘ζωντανέψω’ και να ‘φωτίσω’ τον -σχεδόν- εγκαταλελειμμένο χώρο της λαϊκής μέσα από τη σύνθεση επεισοδίων χορού, τα οποία εναλλάσσουν τις δυναμικές της κίνησης και αντιπαρατίθενται με την ενέργεια, τη λειτουργικότητα και την αίσθηση που εκπέμπει ο χώρος, ώστε ως συνέπεια να τον μεταμορφώσω σε μια εναλλακτική σκηνή παραστατικών τεχνών» αναφέρει μεταξύ άλλων η δημιουργός, η οποία έκανε την καλλιτεχνική έρευνα και τη χορογραφία.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής: Ερμηνεύτριες: Tζίνα Βίκα, Άννα Παπανικολάου, Λάουρα Τσιάτη, Μυρτώ Τασιούλα. Ενδυματολογία: Κωνσταντίνα Μαρδίκη. Φωτό-βίντεο Κωστής Εμμανουηλίδης. Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Μαριέλα Νέστορα Μέντορας Έρευνας: Jeroen Fabius. Παραγωγή: A priori Dance Co. Είσοδος: 4 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων θέσεων: 2651068550.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back