Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

DiscoverEU: Ανακαλύψτε την Ευρώπη με δωρεάν εισιτήρια

Εικόνα του άρθρου DiscoverEU: Ανακαλύψτε την Ευρώπη με δωρεάν εισιτήρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2018, 20:47
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Από σήμερα και μέχρι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου οι νέοι και νέες 18 ετών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν ταξιδιωτική κάρτα ώστε να ανακαλύψουν την Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι, στα πλαίσια της δεύτερης προκήρυξης του προγράμματος DiscoverEU.

Σε αυτόν τον γύρο αιτήσεων μπορεί να υποβάλει αίτηση στη σχετική ιντερνετική πύλη https://europa.eu/youth/discovereu_fr κάθε πολίτης της ΕΕ που έχει γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2000 και 31ης Δεκεμβρίου 2000. 

Οι αιτούντες θα επιλεγούν βάσει των απαντήσεών τους σε ένα κουίζ με πέντε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών αναφορικά με τον πολιτισμό και την πολυμορφία της Ευρώπης, τις πρωτοβουλίες της ΕΕ υπέρ των νέων, τις προσεχείς εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και σε μια επιπλέον ερώτηση που θα σχετίζεται με τον δεύτερο γύρο αιτήσεων.

Οι επιτυχόντες ή οι επιτυχούσες θα μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019 για 1 έως 30 ημέρες.

Η Επιτροπή παροτρύνει ιδιαίτερα τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή τα άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικές προκλήσεις να υποβάλουν αίτηση σε αυτό τον γύρο. Η Επιτροπή θα δώσει πληροφορίες και συμβουλές στα άτομα με ειδικές ανάγκες, και θα καλύψει τα αναγκαία έξοδα ειδικής βοήθειας (π.χ. συνοδό ή σκύλο-οδηγό για άτομα με προβλήματα όρασης).

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να ταξιδέψουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων (όλοι πρέπει να είναι 18 ετών). Κατά κανόνα θα μετακινούνται με τρένο. Ωστόσο, για να υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε ολόκληρη την ήπειρο, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή πλοία ή, κατ' εξαίρεση, το αεροπλάνο, όπου είναι ανάγκη. Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι οι νέοι και οι νέες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά της ΕΕ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.

Σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ έχει δοθεί ένας αριθμός ταξιδιωτικών καρτών με βάση τον πληθυσμό της χώρας σε σύγκριση με τον συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back