ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δίκη Γιακουμάκη, μέρα 7η: «Λείπει ο Βαγγέλης»…

Εικόνα του άρθρου Δίκη Γιακουμάκη, μέρα 7η: «Λείπει ο Βαγγέλης»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2016, 21:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην έβδομη και προτελευταία μέρα της έφτασε η «δίκη Γιακουμάκη», η οποία δεν διερευνά τις αιτίες του θανάτου του νεαρού σπουδαστή (παρότι υπάρχει η γενική και εσφαλμένη αντίληψη επ’ αυτού), αλλά την ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος δύο εργαζόμενων της Γαλακτοκομικής σχολής και του πρώην βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Ο τελευταίος, ελέγχεται εάν με παρέμβασή του υπέρ σπουδαστή που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικά εκφοβισμού εις βάρος του Γιακουμάκη, μείωσε πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε, όχι όμως για περιστατικό που αφορά τον Γιακουμάκη. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Καταρχάς, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορούμενων, κάτι που έμοιαζε πιθανό από τη γενική έκβαση της δίκης: σε επτά μέρες ακροαματικής διαδικασίας δεν κατέθεσε κάποιος μάρτυρας με βεβαιότητα ότι ο άτυχος νεαρός χτυπήθηκε, βασανίστηκε ή εκφοβίστηκε. Ο μοναδικός ο οποίος αναφέρθηκε ως αυτόπτης και μέσω του οποίου έγιναν οι αναφορές στη διεύθυνση της σχολής ώστε να ληφθούν όσα μέτρα λήφθηκαν, δεν είχε κληθεί ως μάρτυρας.

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με την απολογία του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος σε μια περίπου ώρα, επιχειρηματολόγησε ουσιαστικά υπέρ των πολιτικών παρεμβάσεων (άλλοι τις λένε «ρουσφέτια»), αρκεί αυτές να υποκινούνται από το «ανθρώπινο ενδιαφέρον». Κατά την απολογία του αναφέρθηκε στον «ψαρά που έπαθε εγκεφαλικό», αλλά σήμερα, κατόπιν δικών του ενεργειών όπως περιέγραψε, ψαρεύει ξανά, ή για τη «σουηδέζα χήρα με τα πέντε ορφανά» που πάλι κατόπιν ενεργειών του, απαλλάχθηκε από χρέος στην τράπεζα. Στα ουσιαστικά, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι είχε μια συνομιλία δευτερολέπτων με τον πρώην διευθυντή της σχολής και ότι η παρέμβασή του, δεν έφερε αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, αγόρευσαν οι συνήγοροι. Κατά την αγόρευση του κ. Κούγια, όταν αυτός είπε ότι «κάτι λείπει από την υπόθεση», η μητέρα του 20χρονου παιδιού φώναξε με λυγμούς από το ακροατήριο: «Ο Βαγγέλης λείπει…». Αυτή, ήταν άλλη μια έντονη στιγμή σε μια δίκη που λήγει χωρίς να έχει προσθέσει κάτι ουσιαστικό στην υπόθεση. Αυτή, παραμένει ανοιχτή, δικαστικά τουλάχιστον…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back