Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διευθύντρια σχολείου Πεδινής: «Όχι στην ‘ανθρωποφαγία’»

Εικόνα του άρθρου Διευθύντρια σχολείου Πεδινής: «Όχι στην ‘ανθρωποφαγία’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2021, 00:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αφορμή τα κρούσματα που βρέθηκαν στο δημοτικό σχολείο Πεδινής, η διευθύντρια του σχολείου, Ιουλία Χριστοδούλου, με ανακοίνωσή της, κάνει μια αναδρομή στο ιστορικό της υπόθεσης που ξεκίνησε (ξανά) πριν από μια εβδομάδα και υπερασπίζεται τον εκπαιδευτικό ο οποίος νόσησε και κατηγορήθηκε με διάφορους τρόπους, δημόσια.

Η κα Χριστοδούλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο σύλλογος διδασκόντων ζήτησε την περασμένη Κυριακή να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου και στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, το Σύλλογο Γονέων/Κηδεμόνων και τους τοπικούς φορείς, «διασφάλισε την παρουσία κλιμακίου ΕΟΔΥ στην Πεδινή, ώστε να έχουν τη δυνατότητα -όσοι το επιθυμούν- να υποβληθούν σε δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο».

Σημειώνει ότι διασπάρθηκαν μη επιβεβαιωμένες ειδήσεις και προσωπικές εκτιμήσεις που απέδωσαν ευθύνες στον εκπαιδευτικό για διασπορά του ιού στο σχολείο.

«Αναρωτιέμαι, πώς μπορεί να προβαίνει κανείς αβίαστα στη δημοσιοποίηση/διάδοση/αναπαραγωγή ανυπόστατων πληροφοριών, που  καταστρατηγούν την αλήθεια, θίγουν την αξιοπρέπεια και αμαυρώνουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης του εξαιρετικού αυτού παιδαγωγού και μάλιστα, χωρίς καν να ζητηθεί η παρέμβαση-τοποθέτηση του καθ΄ ύλην αρμόδιου,  προς επιβεβαίωση ή μη των παραπάνω» τονίζει.

Σημειώνει ακόμα ότι:

«Ο αγαπητός συνάδελφος, που έχει την αμέριστη στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων, τηρούσε πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ασθένησε -όπως οι ίδιες οι εξελίξεις αφήνουν να διαφανεί-κατά την άσκηση των παιδαγωγικών του καθηκόντων, διδάσκοντας επί μία εβδομάδα σε έναν χώρο, που έφερε μεγάλο ιϊκό φορτίο από την προηγούμενη Δευτέρα. Αλλά αυτό μένει να διερευνηθεί/διαπιστωθεί από τους αρμόδιους φορείς και μόνο η πλήρης ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη και επικεντρώνεται -ως οφείλει-στις ‘κινήσεις’-επαφές όλων των επιβεβαιωμένων περιστατικών, θα αναδείξει την πηγή της διασποράς».

Επίσης, απευθυνόμενη στους «κριτές της στάσης του συναδέλφου», χωρίς να τους κατονομάζει, διερωτάται:

«Γιατί δεν στρέφετε την προσοχή σας στους πραγματικούς εχθρούς των μαθητών/τριών μας, την απουσία μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και τη λειτουργία των τμημάτων σε πλήρη ανάπτυξη (με έως και 25 μαθητές) και γιατί παραβλέπετε το έργο και τον καθημερινό αγώνα όλων μας –εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων- για να προφυλάξουμε τους μαθητές μας από αυτή την πανδημία;».

Ζητάει τέλος «να σταθούμε με σεβασμό απέναντι σε όλους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, που καλούνται να  αναμετρηθούν με την πανδημία και ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας» και καταλήγει τονίζοντας ότι «τα περιστατικά COVID-19, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας, τα περιστατικά ‘ανθρωποφαγίας’ όμως, δεν έχουν καμία θέση, σε μια σχολική κοινότητα που αγωνιά και πασχίζει να σταθεί και πάλι όρθια».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε τον ασθενέστερο κρίκο, όταν δεν ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται με τις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται χωρίς τα απαραίτητα μέτρα. Μήπως κάποιοι πρέπει να κοιτάζουν γύρω τους πρώτα πριν ρίξουν το ανάθεμα. Την Πέμπτη γίνονταν μοριακά τεστ στο Χατζηκώστα κανείς δεν είδα να κρατάει τις αποστάσεις ούτε το ένα μέτρο, παρά μόνο σχολίαζαν. Λυπάμαι που σε μια τόσο δύσκολη στιγμή αντί να είμαστε ενωμένοι είμαστε αντιμέτωποι. Ευχαριστώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back