ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για την εκπαίδευση

Εικόνα του άρθρου Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για την εκπαίδευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2022, 20:30
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί» διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από 13 έως 15 Μαΐου, στα Γιάννενα.

Το συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 800 εισηγητές από τον χώρο της εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στοχεύει όχι μόνο τη διεύρυνση της συζήτησης και του προβληματισμού για το ρόλο της Παιδείας ως δημόσιου αγαθού στη σύγχρονη κοινωνία και στην ανάδειξη των προκλήσεων και των προοπτικών για το σχολείο του μέλλοντος, αλλά και στην περαιτέρω ανάδειξη της «οργανικής» σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την πόλη.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 18.30, στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ομιλητή το γνωστό Παιδοψυχίατρο Δρ. Δημήτρη Καραγιάννη με θέμα εισήγησης «Εμπνέοντας τη ζωή στην εποχή της οθόνης».

Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Basilio Monteiro, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου St. John (Νέα Υόρκη), με τίτλο εισήγησης «The Future of Education and the Fourth Industrial Revolution» και ο Daniel Tröhler, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, με τίτλο εισήγησης «Beyond the Globalization Enchantment Nation-States, Curricula, and the Making of Loyal Citizens».

Το συνέδριο θα έχει παράλληλο πολιτιστικό πρόγραμμα με τη χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και τη χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, αλλά και μια καλλιτεχνική παρέμβαση με τη Νένα Βενετσάνου σε διαδικτυακή ομιλία και με τον μουσικό Δημήτρη Μυστακίδη το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://conf2022.ptde.uoi.gr/.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back