ΗΠΕΙΡΟΣ

«Διαχείριση κρίσης» και στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου «Διαχείριση κρίσης» και στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2019, 18:55
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το «κανόνι» της Thomas Cook ακούστηκε μέχρι και την Ήπειρο, με 130 περίπου ταξιδιώτες που είχαν κάνει κρατήσεις μέσω της εταιρίας και σήμερα σε παραλιακά σημεία της Ηπείρου. Τόσοι είναι τουλάχιστον αυτοί που εντοπίστηκαν με τα απευθείας στοιχεία της Thomas Cook, καθότι υπάρχουν και πακέτα που κλείστηκαν με ενδιάμεσους πράκτορες κ.λπ. 

Σήμερα, βρέθηκαν στον αέρα λόγω της χρεοκοπίας που ανακοίνωσε η εταιρία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους tour operators στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ωστόσο, περιγράφει στον «Τύπο» μια «κατάσταση που έρχεται», καθώς η κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού θα έχει επιπτώσεις.

«Όπως καταλαβαίνετε, η κατάρρευση μιας τόσο μεγάλης εταιρίας θα δημιουργήσει προβλήματα. Υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας μονοπωλίων, συμπίεσης των τιμών που παίρνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού κ.λπ.» τονίζει.

Εκτός αυτού όμως, υπάρχουν και οι προηγούμενες συμφωνίες της εταιρίας με τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθήσουν πλέον την πεπατημένη αυτών των περιπτώσεων για να πάρουν χρήματα που τους οφείλονται. Οι τρέχουσες συμφωνίες, είναι ασφαλισμένες, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επικοινώνησε με πράκτορες, ξενοδόχους κ.λπ. και ενημερώθηκε ότι οι ταξιδιώτες στην Ήπειρο που πλήττονται από την εξέλιξη έχουν εξασφαλισμένη επιστροφή ή υπόλοιπο διαμονής.

«Τώρα θα πρέπει να δούμε όμως σοβαρά τη διαχείριση της κρίσης» προσθέτει ο κ. Ιωάννου, δίνοντας έτσι τη διάσταση για το προσεχές τουριστικό μέλλον και τις επιπτώσεις.

Ανακοίνωση για την εξέλιξη έκδωσε και η παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου, ο οποίος κάλεσε τον περιφερειάρχη να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους «επικεφαλής των τουριστικών Επιμελητηρίων της Περιφέρειας μας για να εξεταστούν οι συνέπειες της πτώχευσης του πρακτορείου Thomas Cook και να συντονιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες με το υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιστροφή των τουριστών -πελατών της εταιρείας που βρίσκονται στην Ήπειρο- ομαλά στα σπίτια τους».

Επίσης, προτείνει να καλυφθεί από την Περιφέρεια μέρος εξόδων που δεν καλύπτεται από τις ασφάλειες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back