ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαμαρτυρία για τη μετακίνηση οδηγού της καθαριότητας

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία για τη μετακίνηση οδηγού της καθαριότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/05/2020, 10:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενότητα-Συσπείρωση του Δήμου Ιωαννιτών καταγγέλλει τη μετακίνηση ενός οδηγού από την καθαριότητα στον Κατσικά, σε φάση που, όπως αναφέρει, λόγω ειδικών αδειών λείπουν 38 εργάτες, 6 οδηγοί και 2 χειριστές από τις υπηρεσίες καθαριότητας.

«Οι εναπομείναντες εργάτες στην αποκομιδή, τον οδοκαθαρισμό και την περισυλλογή αντικειμένων έχουν εξουθενωθεί. Χωρίς να παίρνουν άδειες και ρεπό, προσπαθούν και κρατούν με τα «δόντια» ορθή την υπηρεσία δουλεύοντας και το Σάββατο από μόνοι τους. 6 ημέρες τη εβδομάδα, για να μη μείνουν υπερφορτωμένοι οι κάδοι από σκουπίδια. Η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού τώρα είναι επιτακτική».

Η παράταξη αναφέρει επίσης ότι ζήτησε τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ΟΤΑ την περασμένη Παρασκευή, αλλά δεν προσήλθαν μέλη της διοίκησης. Οπότε, η παράταξη, όπως αναφέρει, πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με το δήμαρχο.

«Του θέσαμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την έλλειψη προσωπικού και την ευθύνη που αναλαμβάνει απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες από τον κίνδυνο και το ρίσκο που έχει για μετάδοση του ιού. Μας απάντησε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε προσλήψεις συμβασιούχων και θα κάνει χρήση του Προγράμματος του ΟΑΕΔ για πρόσληψη για δύο χρόνια (1+1), ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών», τονίζει.

Ακολούθησε ωστόσο η μετακίνηση του οδηγού.

Καταγγέλλει επίσης ότι «στην συνάντηση που είχαμε με τον Γ.Γ. του Δήμου με έκπληξη ακούσαμε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. να του προτείνει ,να διαλέξουν οι υπηρεσιακή παράγοντες ποιους εργαζόμενους να πάρουν στις δουλειές. Γιατί «αυτοί γνωρίζουν ποιοι θα δουλεύουν και ποιοι όχι»! ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την συναλλαγή με τη δημοτική αρχή και αποκλείοντας εργαζόμενους από την δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση χωρίς ρουσφέτι».

Τέλος, αναφέρει ότι «την άλλη ημέρα σε παρόμοια κουβέντα που γινόταν στο εργοτάξιο, παρενέβη αντιδήμαρχος και είπε, ‘εγώ θα κάνω τις προσλήψεις’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back