ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διάκριση για τον καθηγητή Ογκολογίας Γ. Πενθερουδάκη

Εικόνα του άρθρου Διάκριση για τον καθηγητή Ογκολογίας Γ. Πενθερουδάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2020, 18:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη σημαντική θέση του διευθυντή Ιατρικής της διεπαγγελματικής οργάνωσης για την ιατρική ογκολογία ESMO αναλαμβάνει ο καθηγητής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επικεφαλής του Τμήματος Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Πενθερουδάκης.

Η οργάνωση ESMO, με έδρα την Ελβετία, εκπροσωπεί περισσότερα από 25.000 μέλη από 160 χώρες παγκοσμίως και αποτελεί οργάνωση αναφοράς για την επιστήμη της ογκολογίας. Ο κ. Πενθερουδάκης θα αντικαταστήσει τον καθηγητή Jean-Yves Douillard, ο οποίος διορίστηκε ως ο πρώτος Διευθυντής Ιατρικής το 2016 και είχε δεύτερη θητεία το 2018.

Ο πρόεδρος της ΕΣΜΟ Solange Peters ανέφερε για την επιλογή του καθηγητή στη θέση του Διευθυντή Ιατρικής ότι «μεταξύ των υποψηφίων, ο Γιώργος Πενθερουδάκης ήταν ο ιδανικός υποψήφιος καθώς η καριέρα του καλύπτει τόσο την κλινική πρακτική όσο και την έρευνα για τον καρκίνο, ενώ η δουλειά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Κατευθυντήριων Γραμμών ESMO θα διασφαλίσει ότι φέρνει πολύτιμη εικόνα σε όλους τους τομείς των επιστημονικών και εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ
Γεράσιμος Κωνσταντινου
Ένα μεγάλο μπράβο του και δύναμη να ανταποκριθεί άξια στην επιλογή που του έγινε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back