Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 21-06-2020, 15:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη σημαντική θέση του διευθυντή Ιατρικής της διεπαγγελματικής οργάνωσης για την ιατρική ογκολογία ESMO αναλαμβάνει ο καθηγητής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επικεφαλής του Τμήματος Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Πενθερουδάκης.

Η οργάνωση ESMO, με έδρα την Ελβετία, εκπροσωπεί περισσότερα από 25.000 μέλη από 160 χώρες παγκοσμίως και αποτελεί οργάνωση αναφοράς για την επιστήμη της ογκολογίας. Ο κ. Πενθερουδάκης θα αντικαταστήσει τον καθηγητή Jean-Yves Douillard, ο οποίος διορίστηκε ως ο πρώτος Διευθυντής Ιατρικής το 2016 και είχε δεύτερη θητεία το 2018.

Ο πρόεδρος της ΕΣΜΟ Solange Peters ανέφερε για την επιλογή του καθηγητή στη θέση του Διευθυντή Ιατρικής ότι «μεταξύ των υποψηφίων, ο Γιώργος Πενθερουδάκης ήταν ο ιδανικός υποψήφιος καθώς η καριέρα του καλύπτει τόσο την κλινική πρακτική όσο και την έρευνα για τον καρκίνο, ενώ η δουλειά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Κατευθυντήριων Γραμμών ESMO θα διασφαλίσει ότι φέρνει πολύτιμη εικόνα σε όλους τους τομείς των επιστημονικών και εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων».

200 λέξεις απομένουν.
  • Γεράσιμος Κωνσταντινου
    Γεράσιμος Κωνσταντινου
    Ένα μεγάλο μπράβο του και δύναμη να ανταποκριθεί άξια στην επιλογή που του έγινε.
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα