Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διακρίσεις ρομποτικής για τρεις γιαννιώτικες ομάδες

Εικόνα του άρθρου Διακρίσεις ρομποτικής για τρεις γιαννιώτικες ομάδες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2021, 16:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τρεις θέσεις κατέλαβαν γιαννιώτικες ομάδες στον τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021 στην ανοιχτή κατηγορία για μαθητές 13-15 ετών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο χώρο του OTE Academy στο Μαρούσι. Πιο συγκεκριμένα, τη δεύτερη θέση του διαγωνισμού κατέλαβε η ομάδα ZosiMinds με το project «Έξυπνο σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων». Μέλη της ομάδας είναι οι μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής, Γεώργιος Σταύρου και Δημήτριος Παπαστεφάνου, και οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής, Μανόλης Κούρος και Μάξιμος Νάκος.

Την τέταρτη θέση με το project «Ενεργειακά έξυπνος φωτισμός δρόμων» κατέλαβε η ομάδα Roboholics με τους μαθητές Θεόδωρο Εφαπλωματά (Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων) και Παύλο Κουτσαβέλη (Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής).

Τέλος, η ομάδα Ingenuity με το project «Ενεργειακά έξυπνο σπίτι» κατέλαβε την 6η θέση. Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γεώργιο Κατσιούλη (Γενικό Λύκειο Πεδινής) και Κωνσταντίνο Μπαλαμάτσια (1o Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων).

Καθοδηγητής της προσπάθειας των ομάδων ήταν ο Δημήτρης Κράββαρης, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και επιστημονικός υπεύθυνος του STEM Education Epirus.

«Μέσα από αυτές τις προσπάθειες βλέπουμε τους νέους του τόπου μας να οραματίζονται την Ελλάδα όπως θα έπρεπε να τη φαντάζεται καθένας από εμάς τους ενήλικες και γεμίζουμε αισιοδοξία. Η εμπειρία των διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι το σημαντικότερο κέρδος τους, το οποίο θα ‘καρπωθούν’ σε δεύτερο χρόνο. Αυτή η προσπάθεια που έκαναν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, μέσα από τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, τους καταστεί νικητές. Συγχαρητήρια σε όλους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κράββαρης.


Η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση


Η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση


* Στην κεντρική φωτογραφία, η ομάδα που κατέκτησε την 6η θέση στον διαγωνισμό


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back