Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Διακόσμηση σπιτιού: μερικά λάθη που θα ήταν καλό να αποφύγετε

Εικόνα του άρθρου Διακόσμηση σπιτιού: μερικά λάθη που θα ήταν καλό να αποφύγετε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2023, 16:12
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η διακόσμηση ενός σπιτιού είναι, ομολογουμένως, μια μοναδική και ενδιαφέρουσα διαδικασία. Για μερικούς, μπορεί να είναι ακόμη και πολύ διασκεδαστική. Το ζητούμενο, όμως, είναι να γίνεται και σωστά, καθώς είναι σημαντικό να καταλήξετε με ένα αποτέλεσμα το οποίο θα σας χαροποιεί.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά λάθη που καλό θα ήταν να μην κάνετε όταν θα διακοσμείτε το σπίτι σας. Ίσως αν γνωρίζετε όσα πρέπει να αποφύγετε, η όλη διαδικασία να γίνει κάπως πιο απλή.

  • Μην επιλέγετε μικρά χαλιά

 Αν θέλετε να καλύψετε μερικά σημεία του πατώματος με χαλιά, φυσικά αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε. Αλλά δεν πρέπει να επιλέξετε μικρά χαλιά για αυτήν τη δουλειά! Τα έπιπλά σας πρέπει να πατούν επάνω στο χαλί και να μην εξέχουν από αυτό. Στη χειρότερη περίπτωση, φροντίστε τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια του επίπλου να πατούν στο χαλί το οποίο θα εκτείνεται μπροστά από το έπιπλο.

  • Μην ακολουθείτε τη μόδα στα πάντα

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε τη μόδα στα πάντα και δεν είναι και καλή ιδέα να το κάνετε. Τα περισσότερα trends δεν επιβιώνουν για πολύ, αλλά το γούστο σας είναι κάτι που θα είναι πάντα μαζί σας (ακόμη και αν αλλάξει κάποτε στο μέλλον). Να έχετε την αυτοπεποίθηση να επιλέξετε όσα σας αρέσουν προσωπικά, ακόμη και αν δεν είναι στη μόδα. Και να θυμάστε πως υπάρχουν διαχρονικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε σε έπιπλα, κουρτίνες, φωτιστικά και ριχτάρια καναπέ, κάτι που θα διαβεβαιώσει την επιτυχία σας.

  • Μην επιλέγετε κοντές κουρτίνες

Δεν πειράζει αν οι κουρτίνες σας είναι λίγο πιο μακριές και σέρνονται ελαφρώς στο πάτωμα. Δεν πρέπει, όμως, να επιλέγετε κοντές έτοιμες κουρτίνες, καθώς κάνουν τον τοίχο να φαίνεται πιο κοντός από αυτό που μπορεί να είναι στην πραγματικότητα. Ειδικά αν ο στόχος σας είναι να μεγαλώσετε το χώρο, τότε σίγουρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε.

  • Μην κολλάτε τα έπιπλα στους τοίχους

Αν πράγματι προσπαθείτε να ανοίξετε και να μεγαλώσετε το χώρο, μπορεί να σας δελεάσει το να κολλήσετε τα έπιπλα στους τοίχους. Αλλά μην το κάνετε! Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος θα φαίνεται κενός και αλλόκοτος. Δημιουργήστε καλύτερα ομάδες επίπλων σε διαφορετικά σημεία του χώρου, τα οποία εφόσον θα είναι κοντά θα φέρνουν και όσους κάθονται σε αυτά πιο κοντά.

  • Μην διακοσμήσετε υπερβολικά πολύ

Τέλος, αποφύγετε το να διακοσμήσετε σε υπερβολικό βαθμό το σπίτι. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να εκφράσετε το στυλ σας και να δημιουργήσετε έναν χώρο που σας εκφράζει αισθητικά. Αλλά αν το παρακάνετε με τη διακόσμηση, προσθέτοντας όλο και περισσότερα πράγματα, το σπίτι θα μοιάζει κλειστοφοβικό.

ΣΧΟΛΙΑ
Κατερινα Μαρινου
Τέλειο το άρθρο σας και οι ιδέες σας, η διακοσμιηση είναι πολύ σημαντική για ένα σπίτι σου φτιάχνει την διάθεση, εγώ πάντως τα καλυτερα ριχτάρια https://www.praktiker.gr/c/kalymmata-rixtaria-360 τα βρήκα στα Praktiker.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back