Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαγωνισμός Ρομποτικής: Ένα βραβείο για την «ΤΑΛΩΣ»

Εικόνα του άρθρου Διαγωνισμός Ρομποτικής: Ένα βραβείο για την «ΤΑΛΩΣ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2018, 13:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέ ένα βραβείο επιστρέφει το 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, από τον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Οι «ΤΑΛΩΣ», η ομάδα ρομποτικής του σχολείου βρέθηκε στην πρώτη τριάδα στη θεματική ενότητα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)», οι υπόλοιπες δύο ομάδες ήταν οι: Smart Moves (ανεξάρτητη ομάδα) και Robots FC από το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Στον φετινό τελικό του διαγωνισμού συμμετείχαν 1.230 μαθητές σε 265 ομάδες δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για τη νίκη. Στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής των τελευταίων χρόνων, οι συμμετοχές των μαθητών από όλες τις σχολικές βαθμίδες έχουν ξεπεράσει τις 11.000 και των προπονητών- εκπαιδευτικών τις 2.500.

Ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Γαλατσίου και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ).

«Για άλλη μια χρονιά οι συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αυτό δείχνει ότι ευοδώνονται οι προσπάθειές μας ώστε να αποκτήσει η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας πρόσβαση στην εκπαιδευτική ρομποτική. Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές της Ελλάδας να κατανοήσουν σε βάθος την φιλοσοφία του STEM», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του WRΟ Hellas.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back