Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαφωνίες με τον «Κλεισθένη»

Εικόνα του άρθρου Διαφωνίες με τον «Κλεισθένη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2018, 12:18
ΗΠΕΙΡΟΣ

Έντεκα υποψήφιοι και νυν αυτοδιοικητικοί από την Πρέβεζα, δηλώνουν τη διαφωνία τους με τον «Κλεισθένη», την αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι ο νόμος δεν αφορά «μόνο ή κυρίως» το εκλογικό σύστημα, «όπως δημαγωγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το εμφανίζουν οι δυνάμεις της Ν.Δ., του Κινήματος Αλλαγής και το δημοτικό-περιφερειακό κατεστημένο των δήμων της περιοχής μας και της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η ανακοίνωση δίνει σημασία στις οικονομικές προβλέψεις του νόμου που, όπως τονίζει, γενικεύει τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την επιβάρυνση των πολιτών, την πιο στενή εποπτεία των Δήμων από τις κυβερνήσεις και τη συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών. 

«Το νομοσχέδιο αυτό φέρνει όλο και μεγαλύτερη πρόσδεση δήμων και περιφερειών στους κεντρικούς σχεδιασμούς Ε.Ε., ΔΝΤ, κεφαλαίου και κυβερνήσεων. Βαθαίνει ο έλεγχος στους δήμους/περιφέρειες και ο ρόλος τους ως μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους και ως διαχειριστικός μηχανισμός/ εταιρία διαχείρισης- ιδιωτικοποίησης» αναφέρουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν ότι  από τη μια «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει με το νέο νόμο να εξασφαλίσει ευρύτερες συναινέσεις και εμπλοκή ‘υγιών’ δυνάμεων κατά τον κ. Σκουρλέτη για την προώθηση και εφαρμογή των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών μέσω των δήμων και των περιφερειών» και από την άλλη «η Ν.Δ., ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και το δημοτικό και περιφερειακό κατεστημένο, ενώ συμφωνούν στην επιβολή αυτών των πολιτικών, αντιδρούν για ένα κυρίως λόγο: γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν το μονοπώλιο της δημοτικής-περιφερειακής εξουσίας σε μια σειρά προπύργια τους και για αυτό μιλούν για ακυβερνησία».

Υπογράφουν οι Γιάννης Θάνης πρώην υποψήφιος δήμαρχος στην Πρέβεζα, Διονύσης Καββαδάς, Ταξιάρχης Κωστόγιαννης , Βαγγέλης Νάνος, Χαράλαμπος Πάνης (ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου), Θανάσης Ράπτης πρώην υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Πάργας, Σπύρος Σιούτης, Στέφανος Τζόκας, Βιργινία Τσακανιά, Χρήστος Τσούτσης και Γιαννούλα Χρυσικού.











ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back