Λυκ πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

ΔΗΠΕΘΕ και Politheatro συμπράττουν

Εικόνα του άρθρου ΔΗΠΕΘΕ και Politheatro συμπράττουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2018, 17:12
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη συνεργασία με επαγγελματικές θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων ξεκινά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η κάθε επαγγελματική ομάδα, που εξέφρασε το ενδιαφέρον της, θα παρουσιάσει για 15 ημέρες το έργο της στη σκηνή του Καμπέρειου Θεάτρου, την οποία παραχωρεί το ΔΗΠΕΘΕ.

H έναρξη της νέας δράσης γίνεται με την παράσταση «Το Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι, που ανεβαίνει από το Politheatro. Το έργο θα παίζεται από 3 έως 16 Μαΐου (εκτός Δευτέρας), στις 21:15.

Το «Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα δοκίμια της παγκόσμιας λογοτεχνίας και μια κορυφαία στιγμή του ανθρώπινου πνεύματος.

Γραμμένο το 1864, αποτελεί τη φανταστική απολογία και εξομολόγηση ενός Ρώσου υπαλλήλου των μέσων του 19ου αιώνα που αποφασίζει να λειτουργήσει αντικομφορμιστικά και να περάσει από την αδιαμαρτύρητη αποδοχή στην ανώνυμη αντίδραση, διά της καθόδου στο… υπόγειο, ένα υπόγειο-φρούριο, στο οποίο επιλέγει να παραμείνει φυλακισμένος ή μάλλον προστατευμένος από την υπερβολή της αγάπης. Για τον Ντοστογιέφσκι, ο φόβος να αγαπάς είναι ο φόβος να είσαι ελεύθερος.

Τη θεατρική διασκευή έχει κάνει ο Γιάννης Θωμάς και τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Γκόγκος. Ερμηνεύουν ο Γιάννης Θωμάς, ο Θοδωρής Γκόγκος και η Στέλλα Κατσαρού.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, 6 ευρώ για φοιτητές-μαθητές και 3 ευρώ για κατόχους κάρτας ανεργίας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 2651025670/ 2651022995/ 6955416236. Email: politheatro2@gmail.com.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3