Λυκ πίσω

ΔΗΠΑΚ για τις μετακινήσεις γιατρών στην Ήπειρο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2024, 07:52

H ΔΗΠΑΚ Γιατρών Ηπείρου-Λευκάδας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνεχίζονται τα «εντέλλεσθε» στα νοσοκομεία της Ηπείρου, με έγγραφο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ προς τις διοικήσεις ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα».

Με αυτό, ζητείται η κάλυψη των εφημεριακών αναγκών της Παθολογικής του ΓΝ Πρέβεζας για τις ημερομηνίες 22 (την ίδια ημέρα δηλαδή), 24, 26, 28, 30 Ιουλίου.

«Μετακινήσεις από τη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και του ΓΝ Χατζηκώστα στο ΓΝ Αγρινίου για να κρατηθεί ανοικτή η ΜΕΘ, μετακίνηση Παιδιάτρου από το ΠΓΝΙ για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδιατρικής του ΓΝ Χατζηκώστα, μετακίνηση Ακτινολόγων από το ΠΓΝΙ και το ΓΝ Χατζηκώστα στο ΓΝ Άρτας για 10-15 εφημερίες το μήνα, μετακινήσεις από τη ΜΕΘ ΠΓΝΠ στο ΓΝ Άρτας για να μην κλείσει η ΜΕΘ, μετακίνηση Παθολογοανατόμου από το Χατζηκώστα στο ΠΓΝΙ δύο φορές τη βδομάδα εδώ και δύο χρόνια» αναφέρει η ΔΗΠΑΚ.

Η παράταξη καταγγέλλει την πρακτική αυτή του Υπουργείου Υγείας και τονίζει ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μετακινήσεις, αλλά με αύξηση οργανικών θέσεων, προκήρυξή τους και αύξηση των επιστημονικών και οικονομικών κινήτρων.

«Η μεθόδευση του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης να υποβαθμίσει και να υπονομεύσει παραπέρα τα νοσοκομεία μετατρέποντάς τα σε επικίνδυνα υποστελεχωμένα και χωρίς αναγκαίο εξοπλισμό εφημεριατζίδικα που θα εφημερεύουν περιστασιακά μετακινούμενοι ή αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι είναι επικίνδυνη», τονίζει η παράταξη, η οποία καλεί σε συμμετοχή στην απεργία στις 29 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back