ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημοτική Πινακοθήκη: εγκαίνια έκθεσης

Εικόνα του άρθρου Δημοτική Πινακοθήκη: εγκαίνια έκθεσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2020, 21:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την έκθεση με τίτλο «Τα Γιάννενα στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο» εγκαινίασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σήμερα το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη. Το φωτογραφικό και αρχειακό υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο/ΜΙΕΤ και από τη Συλλογή Φωτογραφιών Βαλκανικών Πολέμων του Βίκτωρα Θ. Μελά, η οποία απόκειται στο Μορφωτικό Ίδρυμα Ενικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Πρόκειται για μια ακόμη συνεργασία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας με τον Δήμο Ιωαννιτών. Ο δήμαρχος κ. Ελισάφ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον διευθυντή του ιδρύματος Διονύση Καψάλη ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια.

«Μια έκθεση μπορεί να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός, ανοιχτός σε όλους και μάλιστα χωρίς καμιά άλλη κοινωνική, πολιτική ή πολιτιστική διάκριση. Να γίνει, δηλαδή, ένας τόπος κοινωνικής όσμωσης, εκπαίδευσης και διαλόγου. Και μάλιστα και ενός ‘διαλόγου’ του άλλοτε με το τώρα. Αλλά, καθώς αυτή η αναδρομή διεγείρει την έμπνευση, διευρύνει την οπτική μας και, θα λέγαμε, μέσα από τη νέα και εμπλουτισμένη αυτή οπτική διευρύνεται και η οπτική προς την κατεύθυνση του μέλλοντος», ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Mαρτίου.

Ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης: Δευτέρα έως Πέμπτη:08:00-15:00, Παρασκευή: 08:00-21:00, Σάββατο: κλειστά, Κυριακή:10:00-13:00 & 18:00-21:00

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back