Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτική Αστυνομία με 15 άτομα

Εικόνα του άρθρου Δημοτική Αστυνομία με 15 άτομα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2019, 16:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πέντε νέα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας που επέστρεψαν στο Δήμο Ιωαννιτών κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου που επέτρεπε σε πρώην δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι μετατάχθηκαν μετά την κατάργηση της υπηρεσίας τους στα καταστήματα κράτησης, να μεταταχθούν και πάλι σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, υποδέχτηκε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Με το νέο προσωπικό, η Δημοτική Αστυνομία ενισχύεται σημαντικά και θέτει τις βάσεις για να ανταποκριθεί στις πολλές αρμοδιότητές της.

Η δημοτική αρχή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, επανασύστησε τη Δημοτική Αστυνομία - κάτι που δεν έγινε σε όλους τους Δήμους. Το 2015, λοιπόν, είχε μόλις 7 άτομα. Σήμερα η Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων μετράει 14, ενώ εκκρεμεί και η επιστροφή ενός ακόμη υπαλλήλου.

Σημειώνεται δε ότι σημαντικό ρόλο στην άμεση επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών είχε και η πρόβλεψη της δημοτικής αρχής να ενσωματώσει τη μισθοδοσία τους στον προϋπολογισμό του 2019, διότι, χωρίς αυτή, ήταν αδύνατον να επανέλθουν.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η απόφασή μας να επανασυστήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία αποδείχτηκε πέρα για πέρα σωστή. Γνωρίζω ότι το προηγούμενο διάστημα η υπηρεσία ήταν υποστελεχωμένη και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ειδικά σε ό,τι αφορά την ποιότητα του αστικού τοπίου. Σήμερα με την υποδοχή των πέντε νέων υπαλλήλων και την προσθήκη ενός ακόμα που αναμένεται άμεσα, είμαστε σε θέση να παραδώσουμε κυρίως στους πολίτες αλλά και στην επόμενη δημοτική αρχή μια πλήρως λειτουργική υπηρεσία, επιφορτισμένη με πολλές αρμοδιότητες. Εύχομαι στο μέλλον η Δημοτική Αστυνομία να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αλλά είμαι σίγουρος ότι πλέον έχει το κατάλληλο προσωπικό για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Συμπλήρωσε δε ότι μια καλά στελεχωμένη Δημοτική Αστυνομία είναι απαραίτητη για την επόμενη μέρα του Δήμου, καθώς είναι αυτή που θα επιφορτιστεί και με τη σωστή λειτουργία των «έξυπνων» συστημάτων.

Ο κ. Μπέγκας θύμισε, παρεμπιπτόντως, ότι επί της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, εκτός από τη επανασυγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας, δημιουργήθηκε και οργανωμένη Νομική Υπηρεσία με δύο μόνιμους δικηγόρους, οι οποίοι συνεπικουρούνται από ασκούμενους.

«Δώσαμε δύο δύσκολες μάχες για να συγκροτήσουμε δύο νευραλγικές υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ιωαννιτών. Είμαι ευτυχής γιατί το κατορθώσαμε και έχουμε πλέον στη διάθεσή μας δύο απαραίτητες για την λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών δομές», κατέληξε ο δήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ
Janarti
Στο θέμα εφαρμογής του νόμου για το κάπνισμα σε καφετέριες, μεζεδοπωλεια κλπ η απελθούσα δημοτική αρχή (και δημ. αστυνομία) απέτυχαν παταγωδώς. Ο μικρός αριθμός προσωπικού δεν είναι η αιτία αλλά η εύκολη δικαιολόγηση. Για να δούμε από εδώ και πέρα ..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back