ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δημοτική αρχή των επιχειρήσεων»

Εικόνα του άρθρου «Δημοτική αρχή των επιχειρήσεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2020, 13:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση επιτίθεται κατά της δημοτικής αρχής, κατηγορώντας τη ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των πολιτών. «Η δημοτική αρχή συνεχώς υπεκφεύγει και είναι βασιλικότερη του βασιλέως σε κυβερνητικές θέσεις. Τα μέτρα ελάφρυνσης που πάρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και πολύ λιγότερο τους εργαζόμενους» αναφέρει, σχετικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, αναφέρει ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα της δημόσιας υγείας «ως ένα πρόβλημα τεχνοκρατικό» και «από τη μία προβαίνει μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο κλείσιμο των δημόσιων χώρων αναψυχής (παραλίμνιος δρόμος, δάσος Φρόντζου, παράδρομοι Περιφερειακής οδού), από την άλλη όμως αδιαφορεί πλήρως για το αν στις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στο δήμο τηρούνται τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει επιδώσει η δημοτική αρχή ούτε ένα υπόμνημα προς το ΣΕΠΕ για την υπολειτουργία του και για τη μη διενέργεια κανενός ελέγχου».

Αναφέρεται ακόμα σε αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής και εκχωρήσεις δραστηριοτήτων σε ιδιώτες και λέει ότι «εάν η δημοτική αρχή ενδιαφερόταν πραγματικά για την καθαριότητα και τους εργαζομένους σε αυτή, τότε θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί σε προσλήψεις στον τομέα αυτό, «ο νόμος το επιτρέπει», ώστε να λειτουργήσει η υπηρεσία πιο ομαλά, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, για να γίνει καθημερινή αποκομιδή όλων των απορριμμάτων».

Τέλος, σημειώνει ότι «δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση ότι εν μέσω πανδημίας η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση δημοσίου διαλόγου για την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα» και αναφέρει ότι το «Γιαννιώτικο Σαλόνι ανήκει στον λαό και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βορά στις διαθέσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων της πόλης που στηρίζει η δημοτική αρχή. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back