ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ζίτσας: Ποια μέτρα ισχύουν

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: Ποια μέτρα ισχύουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2021, 01:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι τη Δευτέρα 1 Μαρτίου (αν δεν υπάρξουν νεότερες εξελίξεις), ο Δήμος Ζίτσας θα βρίσκεται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου. Το ΦΕΚ που εκδόθηκε, έρχεται να εξειδικεύσει τα μέτρα που προβλέπονται και τα οποία ισχύουν… από τις 6 σήμερα το πρωί.

Καταρχάς, η κυκλοφορία επιτρέπεται από τις 5 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, δεν προκύπτει από το ΦΕΚ απαγόρευση εκτός του Δήμου, παρά μόνο εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (απαγόρευση με τις γνωστές εξαιρέσεις: για λόγους υγείας, από και προς την εργασία κ.λπ.).

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά), τα γυμνάσια και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης. Aντιθέτως, τα λύκεια θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. Για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα.

Το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away. Επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων μπορούν να λειτουργούν και με click inside –ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό ραντεβού για αγορά εντός του καταστήματος.

Τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής θα λειτουργήσουν όπως λειτουργούσαν (κατόπιν ραντεβού και με συγκεκριμένους όρους).

Για τις εκκλησίες θα ισχύσει το ένα άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο όμως τα εννέα άτομα.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αυτές θα λειτουργήσουν με το αναγκαίο προσωπικό και με υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον κάτι τέτοιο συνάδει με τη φύση των καθηκόντων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στο ΦΕΚ τ. Β’ 648/20.02.2021.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back