Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ζίτσας: περισσότερος χρόνος, περισσότερη ενημέρωση

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: περισσότερος χρόνος, περισσότερη ενημέρωση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2023, 17:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την επέκταση της παράτασης πέραν της 1ης Μαρτίου για τη διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που αφορά τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 της λίμνης Παμβώτιδας, όπως και τη διοργάνωση ανοιχτής, διά ζώσης, ενημερωτικής ημερίδας στην Ελεούσα ζητά ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Το σχετικό αίτημα-επιστολή απευθύνεται στις εταιρίες-αναδόχους της μελέτης με κοινοποίηση και στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Πλιάκος: «τα σφιχτά χρονικά όρια που τίθενται μέχρι την 1η Μαρτίου, να μην αποτελέσουν αιτία για τη μη πραγματοποίηση της ενημερωτικής ημερίδας στο Δήμο Ζίτσας».

Οι μελετητές είχαν πραγματοποιήσει πριν από μια εβδομάδα μια διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής. Όπως είχε επισημανθεί και τότε, μια διαδικτυακή ενημέρωση δεν αρκεί για την παρουσίαση της περίπλοκης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.

Η ενεργοποίηση του δημάρχου Ζίτσας έρχεται μετά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, από τον περιβαλλοντολόγο Γιώργο Αντωνίου για τις χρήσεις γης όπως αυτές προδιαγράφονται για κάθε προστατευόμενη περιοχή εστιάζοντας στα διοικητικά όρια του δήμου Ζίτσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το σώμα έκρινε ότι επιβάλλεται η πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας καθώς, όπως επισημαίνει και ο δήμαρχος στην επιστολή του, «η περιοχή του Δήμου Ζίτσας έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος αφού συνυπάρχουν προστατευόμενες περιοχές (ποταμός Καλαμάς), περιοχές που χρήζουν προστασίας (καταβόθρες και πηγές) αλλά και σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες (ΒΙ.ΠΕ., πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, λατομικές ζώνες) που θίγονται επηρεάζοντας έτσι όχι μόνο την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back