ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας: Ενεργειακά γίνονται τέσσερα σχολικά κτίρια

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: Ενεργειακά γίνονται τέσσερα σχολικά κτίρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2021, 15:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 930.000 ευρώ, που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων σε Ελεούσα, Βουνοπλαγιά και Ροδοτόπι του Δήμου Ζίτσας, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Πρόκειται για παρεμβάσεις τοποθέτησης θερμομόνωσης, αντικατάστασης λεβήτων, νέων κουφωμάτων, αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων με led, εγκατάστασης αντλιών θερμότητας για κλιματισμό χώρων στο γυμναστήριο-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας, εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος και στα δύο δημοτικά σχολεία της Ελεούσας.

Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, σε δήλωσή του, υποστηρίζει ότι η Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου «αναδεικνύονται για άλλη μία φορά πρωταθλητές στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και κυρίως του ΕΣΠΑ στην Ήπειρο. Έχουν καταφέρει την τελευταία διετία εκτός των άλλων, να εκπονήσουν μελέτες, να τις εντάξουν και να δημοπρατήσουν συνολικά οκτώ έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και βρίσκονται όλα στη φάση υλοποίησης, καθιστώντας στον τομέα αυτό, το Δήμο Ζίτσας κυρίαρχο στην Ήπειρο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back