Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος: «Μια πόλη φιλική και για τα ΑμεΑ»

Εικόνα του άρθρου Δήμος: «Μια πόλη φιλική και για τα ΑμεΑ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2017, 14:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο πλαίσιο του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η δημοτική αρχή κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους συλλόγους  Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), των τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης και την ΕΛΕΠΑΠ. Την πρωτοβουλία πήρε η αντιδήμαρχος, αρμόδια για κυκλοφοριακά θέματα, Ελένη Βασιλείου. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Τροχαίας Ιωαννίνων και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Το ζήτημα της μετακίνησης των ΑμεΑ εντός της πόλης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πολλές φορές αγνοούνται οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για παρεμβάσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως ειπώθηκε από την αρχή, δεν μπορούν να γίνουν σε μεγάλο βαθμό λόγω της χωροταξίας και της δόμησης της πόλης.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν ευκαιρίες μέσω του σχεδίου βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όπου προβλέπονται διάφορα νέα έργα και παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν με φιλικό τρόπο προς τα ΑμεΑ. « Στην προσπάθειά μας αυτή δεν είμαστε μόνοι, έχουμε μαζί μας τα ΑμεΑ για τα οποία  πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα. Τους θέλουμε δίπλα μας, να μας υποδείξουν τα λάθη, τις παραλείψεις και να μας προτείνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους μετακίνηση» δήλωσε η κ. Βασιλείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back