πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Μετσόβου: Καταγγελίες του συλλόγου εργαζόμενων

Εικόνα του άρθρου Δήμος Μετσόβου: Καταγγελίες του συλλόγου εργαζόμενων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2024, 14:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τον Δήμο Μετσόβου, ότι τον εξωθούν σε παραίτηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος τοποθέτησε τον εργαζόμενο «χωρίς νόμιμη διοικητική πράξη» στη Μηλιά, ενώ έδρα του είναι το Περιστέρι, υποχρεώνοντάς τον να μετακινείται με δικά του έξοδα.

«Επιπλέον, η δημοτική αρχή επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες, διέκοψε την κανονική άδεια του συναδέλφου μας και μάλιστα για τις ημέρες που καθυστέρησε να διακόψει την άδεια του εργαζόμενου τον έκρινε και αδικαιολογήτως απόντα» αναφέρει ο σύλλογος, χωρίς να «υπάρχει κανένα έκτακτο συμβάν. Υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες, οι οποίες εξαιτίας της υποστελέχωση «στις απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του προς τη διοίκηση ότι είναι χειριστής μηχανήματος και ως τέτοιος οφείλει να εργάζεται, έλαβε απάντηση ότι στάλθηκε εκεί για να σκεφτεί τι θέλει να κάνει».

Ο σύλλογος παρενέβη στον γενικό γραμματέα του Δήμου Μετσόβου και όπως τονίζει, «πληροφορηθήκαμε ότι ο συνάδελφός μας θα παραμείνει στη Μηλιά Μετσόβου σε…επιφυλακή για τυχόν συμβάντα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή για δύο μήνες».

Ο σύλλογος καταλήγει τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για το λαό της περιοχής. Γι’ αυτό δεν φροντίζει τα επικίνδυνα μηχανήματα έργου του Δήμου Μετσόβου ώστε να γίνονται τυχόν έργα και να αντιμετωπίζονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back