Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών: «Ο δημόσιος έπαινος του πρωθυπουργού»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών: «Ο δημόσιος έπαινος του πρωθυπουργού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2019, 20:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων έρχεται να μοιραστεί λίγη από την πρωθυπουργική… αίγλη (σε μια προεκλογική περίοδο) και να αναδείξει το συνεργατικό της πρόσωπο. Η δημοτική αρχή χαιρετίζει τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. 

«Ελπίζουμε να μπει έτσι ένα τέλος σε μια παλινωδία ετών και μια ασυνέπεια του κεντρικού κράτους απέναντι στον Δήμο Ιωαννιτών και τους κατοίκους της περιοχής» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κάνοντας αναφορά τόσο στη λειτουργία του νέου κλειστού στο ΠΕΑΚΙ όσο και στο αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια, το οποίο, όπως αναφέρει «ωριμάζει η δημοτική αρχή». «Η λογική της συνεργασίας για την επίτευξη υψηλών στόχων αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου πρώτη προτεραιότητα» υπογραμμίζει.

Και αμέσως μετά αναφέρεται στα όσα έχει κάνει ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με διάφορα υπουργεία: Από τη στέγαση της 6ης ΤΟΜΥ του υπουργείου Υγείας σε ακίνητό του και τη φιλοξενία στο Δημαρχείο του Κέντρου Ενημέρωσης-Υποστήριξης Δανειοληπτών μέχρι την παραχώρηση γραφείων στο Πέραμα για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων και τη διάθεση έκτασης στο ΠΕΑΚΙ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού.

Η δημοτική αρχή επικαλείται ακόμα και «δημόσιο έπαινο του πρωθυπουργού στον Δήμο Ιωαννιτών για τα 137 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ». Όπως είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα στον Δήμο Ιωαννιτών την τετραετία 2015-2019 ύψους 137 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3,5 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014 που ήταν μόλις 38 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωσή της, επισημαίνεται και η αναφορά του πρωθυπουργού στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ που περιλαμβάνει την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «τη μεγαλύτερη αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού στη χώρα, καθώς περιλαμβάνει το 100% της επέκτασης και ικανοποιεί πλήρως όλα τα τοπικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας και φυσικά τον απώτερο στόχο μας που είναι η προστασία της λίμνης». Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός, για τη δημοτική αρχή αποτελούν την «καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις επιδόσεις της δημοτικής αρχής στην εξασφάλιση πόρων και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back