Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών: 90.000 ευρώ για φθηνότερα εισιτήρια με το αστικό ΚΤΕΛ

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών: 90.000 ευρώ για φθηνότερα εισιτήρια με το αστικό ΚΤΕΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2024, 18:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή ετήσιας σύμβασης ύψους 90.000 ευρώ με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών, για την επιδότηση του εισιτηρίου από και προς διάφορα δημοτικά διαμερίσματα

Η υπογραφή αυτής της σύμβασης είχε αποφασιστεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Οκτώβριο του 2023. Ωστόσο, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, με το σκεπτικό ότι η επιδότηση εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ δεν είναι αρμοδιότητα των Δήμων αλλά του κράτους. Ο Δήμος Ιωαννιτών έκανε ένσταση στην αρμόδια επιτροπή, και κέρδισε την υπόθεση.

Στην «τελετή» υπογραφής της σύμβασης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γωγώ Γιώτη και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής.

«Συνεχίζουμε μια επιτυχημένη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ έχοντας δύο στόχους. Αρχικά να ελαφρύνουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που ζουν πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά και να ενθαρρύνουμε την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως μια βασική παράμετρο για τους στόχους της βιώσιμης κινητικότητας και της κλιματικής ουδετερότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Από την μεριά της, η κ. Γιώτη, επισήμανε ότι η συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ είναι δυναμική και πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών.

Τέλος, ο κ. Μουστακλής ευχαρίστησε τον Δήμο για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι το Αστικό ΚΤΕΛ είναι πάντα ανοιχτό σε προτάσεις και δράσεις που εξυπηρετούν το κοινό. Κάλεσε δε τους πολίτες να μετακινούνται με το λεωφορείο από επιλογή κι όχι από ανάγκη.

Με βάση την επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ από τον Δήμο οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

-Δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Β’ ζώνης -Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα, το κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή θα διαμορφωθεί στο 1,20 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

Οι κανονικές τιμές των εισιτηρίων είναι 1,70 και 0,80.

-Δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Γ’ ζώνης- Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Επισκοπικό, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Περίβλεπτος- το κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή θα διαμορφωθεί στο 1,70 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,80 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

Οι κανονικές τιμές που ισχύουν είναι 2,20 και 1,10 ευρώ.

-Δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, που βρίσκεται εντός της Β’ ζώνης: Λόγω του πολύ μεγάλου όγκου επιβατών που μετακινούνται στη συγκεκριμένη διαδρομή και μόνο για τις ώρες αυξημένης κίνησης των επιβατών, δηλαδή από τις 06:00 ως τις 09:00 το πρωί και από τις 13:30 έως τις 15:30 το μεσημέρι, παρέχεται έκπτωση στο κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή από και προς το δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, το οποίο διαμορφώνεται στο 1,20 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back