Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Ηγουμενίτσας: «Υπέρμετρες οι αντικειμενικές αξίες»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ηγουμενίτσας: «Υπέρμετρες οι αντικειμενικές αξίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2023, 14:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τον επαναπροσδιορισμό της αξίας ακινήτων (τιμές ζώνης) ζητά και ο Δήμος Ηγουμενίτσας από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τη σχετική εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Γκόλιας, ζητείται:

-Η συγκράτηση των τιμών ζώνης στα προ του φορολογικού νομοσχεδίου επίπεδα, δηλαδή στις τιμές ζώνης του 2018.

-Σε ό,τι αφορά στις νέες εντάξεις, για κάθε Τοπική Κοινότητα, αυτές να λάβουν τις ελάχιστες τιμές των Δημοτικών Ενοτήτων στις οποίες ανήκουν, δηλαδή στις τιμές ζώνης 2018.

-Να γίνει διόρθωση του Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (Σ.Α.Ο.), σύμφωνα με το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Ηγουμενίτσας και τις εγκεκριμένες πολεοδομικές μελέτες, καθώς και του Συντελεστή Οικοπέδου (Σ.Ο.) για περισσότερο ορθολογικό υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών, καθώς δεν μπορεί ο Σ.Ο. στην Α Ζώνη να είναι 2 και στη Β Ζώνη να είναι 2,5.

«Ζητήσαμε από το υπουργείο Οικονομικών να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, καθώς οι αντικειμενικές αξίες είναι υπέρμετρες και πολύ μεγαλύτερες από τον μέσο όρο της αγοραίας τιμής. Ως συνέπεια αυτού μεγάλη μερίδα των συνδημοτών μας υποχρεώθηκε να πληρώσει σημαντικά αυξημένους φόρους για μεταβιβάσεις ακινήτων ή για τον ΕΝΦΙΑ ή έχασε το δικαίωμα να εισπράξει κοινωνικές παροχές για τις οποίες ισχύουν περιουσιακά κριτήρια χορήγησης, που αφορούν στο ύψος της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γκόλιας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back