Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Ηγουμενίτσας: «Ρεαλιστική και δίκαιη η διεκδίκησή μας»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ηγουμενίτσας: «Ρεαλιστική και δίκαιη η διεκδίκησή μας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2021, 23:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη χερσαία ζώνη του λιμένα Ηγουμενίτσας διεκδικεί ο Δήμος, ο οποίος με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι το διεκδικητικό πλαίσιο παραμένει αμετάβλητο «ανεξαρτήτως κυβέρνησης, ανεξαρτήτως διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. και ανεξαρτήτως πρόθεσης ή μορφής ιδιωτικοποίησης».

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπενθυμίζει ότι το θέμα της χερσαίας ζώνης απετέλεσε διαχρονική αντιπαράθεση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, με τις διοικήσεις της ΟΛΗΓ Α.Ε. αλλά και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Η χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πλαταριάς. Βρίσκεται δε υπό τη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), δυνάμει της από 3-2-2002 Σύμβασης Παραχώρησης, μετά και τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Ανώνυμη Εταιρία, «παίρνοντας ως ‘προίκα’ όλη την έκταση της χερσαίας ζώνης, ανεξάρτητα από τη σχέση της με τις ανάγκες του λιμένα» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, οι βασικές αρχές του διεκδικητικού πλαισίου ήταν και είναι η απόδοση στον Δήμο των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες και η απόδοση στον Δήμο των τμημάτων που χρησιμοποιούνται από την τοπική κοινωνία και είναι προς το συμφέρον της. Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι το διεκδικητικό πλαίσιο έχει αποτυπωθεί επανειλημμένα σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου «που δυστυχώς λαμβάνονταν κατά πλειοψηφία». Αποφάσεις συνοδευόμενες από τοπογραφικά διαγράμματα, τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία.

Με βάσει λοιπόν και τις αποφάσεις, ο Δήμος Ηγουμενίτσας διεκδικεί το τμήμα της χερσαίας ζώνης, από το παλαιό τελωνείο έως και το Μακρυγιάλι (συμπεριλαμβανομένων και των γηπέδων τένις), τον χώρο του πάρκινγκ και του παλαιού τελωνείου, τον κεντρικό παραλιακό δρόμο (οδός Αγίων Αποστόλων) και τμήματα της χερσαίας ζώνης των παραλιακών μετώπων Πλαταριάς και Συβότων.

«Οι διεκδικήσεις αυτές είναι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες και πάνω από όλα δίκαιες. Έχουν ως στόχο την απόδοση, ζωτικής σημασίας, τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία, τμημάτων συνυφασμένων με την καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας και τα οποία τονίζουμε ότι δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες» τονίζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, που καλεί τους φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών απόψεων, όπως υπογραμμίζει.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back