Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 12-07-2021, 20:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Θεσπρωτία είναι από τους λίγους νομούς στη χώρα που η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ωστόσο δεν υπάρχει εφησυχασμός.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκτιμά ότι η προσπάθεια πρέπει να ενταθεί και απευθύνει έκκληση στους πολίτες «που είτε διστάζουν να εμβολιαστούν είτε αρνούνται να αντιληφθούν πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους, στους οικείους τους και στο κοινωνικό σύνολο, να συμμεριστούν την αγωνία και το άγχος των συνανθρώπων τους και να συμβάλουν μέσω του εμβολιασμού τους, στο ‘χτίσιμο’ του συλλογικού τείχους ανοσίας, που αποτελεί κύρια ανάγκη όλων».

«Εάν μέσα στο καλοκαίρι δεν καταφέρουμε, ξεπερνώντας φόβους και ερωτηματικά, να εμπιστευθούμε την επιστήμη, και να σεβαστούμε εκείνους που παρέκαμψαν κάθε τους αναστολή και εμβολιάστηκαν σκεπτόμενοι τη δημόσια υγεία, οι μήνες που θα ακολουθήσουν, θα έχουν πολλαπλό κόστος σε όλους τους τομείς» τονίζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην προσπάθεια του να πείσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αναφέρει δε ότι μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Δήμος ολοκλήρωσε τη μεταφορά των ωφελούμενων, που δεν μπορούσαν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, και συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεση όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν και δεν δύνανται να επισκεφθούν μόνοι τους το  πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει επίσης στην πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια, που διενεργείται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια  για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τα εμβόλια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο τηλ 6907724367.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus