ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δημογραφική αλλοίωση» βλέπουν 206 Ζαγορίσιοι

Εικόνα του άρθρου «Δημογραφική αλλοίωση» βλέπουν 206 Ζαγορίσιοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2020, 21:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια επιστολή μιας ομάδας Ασπραγγελιωτών, 206 στον αριθμό, προς τον Δήμο Ζαγορίου για τη δομή φιλοξενίας 40 ασυνόδευτων ανηλίκων ανέλαβε να στείλει στον τοπικό Τύπο η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων (η οποία, με την κίνησή της, αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στην όλη υπόθεση).

Η δημοσιοποίηση της επιστολής αυτής έρχεται επί της ουσίας να επιτείνει και να ενισχύσει το αρνητικό κλίμα που έχει εκφραστεί από τον Δήμο Ζαγορίου, συλλόγους και φορείς τουρισμού για τη συγκεκριμένη δομή στους Ασπράγγελους.

Οι 206 κάτοικοι υπογράφουν με… κρυπτογραφημένο τρόπο (του τύπου Δ ΔΜΤ, ΓΚ ΠΓΤ κ.λπ.) «για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων» όπως επισημαίνουν, αν και οι υπογραφές σε ένα δημόσιο ζήτημα δεν είθισται να είναι μυστικές. Προσθέτουν δε ότι ο πίνακας με όλα τα ονόματα (χωρίς κρυπτογράφηση) έχει κατατεθεί στον Δήμο Ζαγορίου και στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχει γίνει αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν τη δομή, κι όχι μόνο για λόγους έλλειψης υποδομών. Οι 206 κάτοικοι αναπαράγουν τον ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγο περί «δημογραφικής αλλοίωσης».

«Δεν επιθυμούμε τη δημογραφική αλλοίωση του ενεργού μας πληθυσμού. Τέτοιες ενέργειες θα αποτελέσουν ταφόπλακα για το χωριό μας και το Ζαγόρι, και στο μέλλον θα προσελκύσει και άλλες ανάλογες δράσεις» τονίζουν. Και από την τοποθέτησή τους δεν λείπουν γενικότερα και τα περί «απειλής της εθνικής μας κυριαρχίας», αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα περί φιλοξενίας 30.000 προσφύγων και μεταναστών στη Νότια Αλβανία.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back