ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δημήτριος Τσιλογιάννης», αθλητικό κέντρο στην Πλατανούσα

Εικόνα του άρθρου «Δημήτριος Τσιλογιάννης», αθλητικό κέντρο στην Πλατανούσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2019, 13:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων εγκαινίασε το αθλητικό κέντρο «Δημήτριος Τσιλογιάννης» στην Πλατανούσα, την περασμένη Κυριακή. Το αθλητικό κέντρο έχει το όνομα του πρόσφατα εκλιπόντα αντιδημάρχου του Δήμου.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς γιατί εγκαινιάζουμε ένα αθλητικό κέντρο, που ήταν αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινότητας και κυρίως των νέων ανθρώπων, γιατί η Πλατανούσα είναι ένα χωριό ζωντανό ακόμη, και τους χειμερινούς μήνες, πόσο μάλλον τους θερινούς μήνες. Είναι όμως και μια μέρα βαθιάς συγκίνησης, γιατί σήμερα υπάρχει ένας μεγάλο απών. Ο Τάκης Τσιλογιάννης δεν είναι μαζί μας να χαρεί αυτή τη μέρα, να χαρεί τα εγκαίνια αυτού του έργου, του οποίου υπήρξε ο οραματιστής, ο σχεδιαστής και αυτός, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και να το φτάσει μέχρι τη σημερινή του μορφή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές.

Παρών ήταν και ο  περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος μίλησε για τον Τσιλογιάννη: «Τον γνώρισα ως άνθρωπο αγωνιζόμενο για τον τόπο του. Ερχόταν με ένα χαμόγελο, συζητούσε για τα προβλήματα της περιοχής και στο τέλος πάντα έλεγε για την επιθυμία του για ένα αθλητικό κέντρο στην Πλατανούσα», σημείωσε.

Επίσης, μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας: «Αβάσταχτη είναι η ζωή όταν δεν έχει αγάπη, ευθύνη και δημιουργία. Αυτά είναι τα τρία συστατικά, που σε κάθε θρησκεία, πόσο μάλλον στη δικιά μας, γεμίζουν τη ζωή και δεν την κάνουν αβάσταχτη, αδιάφορη, άνευ περιεχομένου» είπε.

Εκ μέρους της οικογένειας μίλησε η κόρη του Τσιλογιάννη: «Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, ούτε ο μπαμπάς έλεγε, έκανε πράξεις. Και αυτό το Αθλητικό Κέντρο είναι μια πράξη του που την οραματιζόταν για το χωριό» είπε.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back