Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 17-05-2019, 16:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια ασυνήθιστη, προεκλογικά, κίνηση, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται ο Δήμος να προχωρήσει σε προσωρινό και «προεκλογικό» κλείσιμο λακκουβών στους δρόμους, αλλά θα περιμένει πρώτα να σταθεροποιηθεί ο καιρός, γιατί, όπως τονίζει (ως μηχανικός), «βροχή και αποκατάσταση οδοστρώματος είναι έννοιες ασυμβίβαστες».

Ο κ. Μπέγκας τονίζει ότι «από την πρώτη μέρα της θητείας μου, ως Δήμαρχος Ιωαννίνων, έως και σήμερα, ουδέποτε υπήρξα λαϊκιστής» και περιγράφει το πρόβλημα λέγοντας ότι ο Δήμος Ιωαννιτών, «μαστίζεται από ανοιχτές πληγές δεκαετιών, μεταξύ των οποίων η ανυπαρξία υποδομών και δικτύων, αλλά και δρόμων και πεζοδρομίων, παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν από τους προκατόχους μου 4 ΕΣΠΑ και όλα τα νοικοκυριά πλήρωναν εισφορές για το σχέδιο πόλης και τα δημοτικά τους τέλη».

Παραδέχεται ότι παρά τα 40 χλμ ασφαλτοστρώσεων και τα 6 χλμ. νέων πεζοδρομίων, δεν άλλαξε συνολικά η εικόνα του Δήμου. «Φυσικά, έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους και έχουμε πρόγραμμα να ολοκληρώσουμε μέσα στην επόμενη διετία το σύνολο των ασφαλτοστρώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου, για πρώτη φορά στην ιστορία» τονίζει.

Σημειώνει όμως ότι «εδώ και δύο μήνες, υπάρχουν πίστωση και εργολαβία για την μόνιμη και επιστημονικά ορθή αποκατάσταση του οδοστρώματος σε όλη την έκταση του παλαιού οδικού δικτύου. Δυστυχώς, οι ασταθείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την τεχνικά άρτια υλοποίηση της εργολαβίας».

Οπότε, δηλώνει ρητά το εξής:  «Δεν θα μετατρέψω τις λακκούβες σε μαύρη τρύπα για τα χρήματα του Δήμου» και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, ως εξής: «Επειδή, όπως έχω δηλώσει, το όνομά μου είναι η τιμή μου, όπως και όλων σας, και κρίνοντας, με γνώμονα το δημόσιο και όχι το εκλογικό μου συμφέρον, έδωσα εντολή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιάννη Λιόντο να μην εκκινήσει την εργολαβία μέχρι να σταθεροποιηθούν απόλυτα οι καιρικές συνθήκες (…)

Αναλαμβάνω την πλήρη πολιτική ευθύνη αυτής της ολιγοήμερης συνέχισης της ταλαιπωρίας, όλων μας. Έως τις 30 Ιουνίου, το πρόβλημα θα έχει εκλείψει. Ήδη, η πιλοτική εφαρμογή της μεθόδου μόνιμης επούλωσης σε τμήματα δρόμων, πέτυχε απόλυτα».

Καταλήγει συστήνοντας «με την ευκαιρία αυτή, σε ορισμένους υποψηφίους δημάρχους που έχουν επενδύσει το σύνολο της μικροπολιτικής τους στο θέμα ‘λακκούβες’, να μην εκτίθενται. Οι δημότες θα μας κρίνουν από τα έργα και όχι από τα λόγια μας και, όπως λέει κι ο λαός, ‘Κυριακή κοντή γιορτή’».200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa