ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμαρχος-εργαζόμενοι Δήμου Ιωαννιτών: Συνάντηση για προσλήψεις

Εικόνα του άρθρου Δήμαρχος-εργαζόμενοι Δήμου Ιωαννιτών: Συνάντηση για προσλήψεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2023, 16:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση με τον δήμαρχο είχε ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων, για να συζητήσει κυρίως εργασιακά ζητήματα, αποχωρήσεις εργαζόμενων και αναπλήρωση των θέσεων, τις συμβάσεις κ.λπ.

Για το ΔΗΠΕΘΙ συγκεκριμένα, ο σύλλογος ζήτησε θέση μόνιμου ηλεκτρολόγου και όχι συμβασιούχου και για τον ΟΚΠΑΠΑ ανέφερε ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί 18 μόνιμοι εργαζόμενοι, 22 συνολικά μέχρι τέλος του έτους, ενώ άλλες 4 θέσεις είναι κενές. «Δεν έχει προκηρυχτεί καμία νέα θέση όλα αυτά τα χρόνια» τονίζει ο σύλλογος.

Σημείωσε ότι χρειάζονται παρεμβάσεις στις υποδομές και πως απαιτείται χρηματοδότηση του νομικού προσώπου, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και συμβασιούχων μέσω ΕΣΠΑ και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Ο σύλλογος έθεσε αντίστοιχα ζητήματα και για άλλες υπηρεσίες, όπως η οδοποιία, η πολιτική προστασία, η αποκομιδή απορριμμάτων κ.α.

Για το δημοτικό ραδιόφωνο επίσης, ο σύλλογος ζήτησε προσλήψεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου «ενημέρωσε ότι περιμένει νέους εργαζόμενους μέσω της κινητικότητας αλλιώς θα προσλάβει συμβασιούχους».

Σημειώνεται ότι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο μένουν κενές θέσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων και μόνο με επίσης επαγγελματίες δημοσιογράφους, αναπληρώνονται, μια πρακτική που γενικά δεν την ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, ο οργανισμός, με ευθύνη της πολιτικής του διοίκησης.

Ο κ. Παπαγεωργίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, σε άλλα θέματα συμφώνησε, όπως π.χ. για το ΔΗΠΕΘΙ, λέγοντας όμως ότι δεν έχει το περιθώριο μόνιμων προσλήψεων. Κάτι επίσης παράξενο, καθώς υποτίθεται ότι δεν ισχύουν πλέον οι μνημονιακές δεσμεύσεις…

Ο σύλλογος τονίζει ότι «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υπόσχεται «προσλήψεις με το τσουβάλι» και η δημοτική αρχή δεν αρθρώνει λόγο, όταν έρχεται να συζητήσει με τους εργαζόμενους τότε μιλά για απαγόρευση προσλήψεων. Την ίδια ώρα που δαπανώνται εκατομμύρια για την τουριστική προβολή του δήμου, δεν περισσεύουν χρήματα ούτε καν για προσλήψεις συμβασιούχων ώστε να εμφανίζεται η πόλη, στοιχειωδώς καθαρή στους τουρίστες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back