ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημαρχιακή πρόσκληση για το «προοδευτικό»

Εικόνα του άρθρου Δημαρχιακή πρόσκληση για το «προοδευτικό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2019, 17:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έδωσε για άλλη μια φορά συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο με τον ρόλο… του συνδιοργανωτή εκδήλωσης. Την πολιτική εκδήλωση με τίτλο «Τι είναι προοδευτικό σήμερα» διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Όμιλος Ιδεών «The Catalyst» και ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων με πρόεδρο τον Βενετσάνο Μαυρέα, συνάδελφο πανεπιστημιακό του κ. Ελισάφ και συνοδοιπόρο στον Όμιλο.

Από το γραφείο του δημάρχου, ο κ. Μαυρέας υποστήριξε ότι οι όροι «πρόοδος» και «συντήρηση» δεν είναι πια διακριτοί. Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δημαρχείου, η «λέξη ‘προοδευτικός’ βρίσκεται, το τελευταίο διάστημα, συνεχώς στην επικαιρότητα. Οι περισσότεροι τη χρησιμοποιούν χωρίς να αποσαφηνίζουν το νόημά της, χωρίς να περιγράφουν το περιεχόμενό της. Τι όμως αποτελεί προοδευτική πολιτική; Ποιους εκφράζει και ποιοι την εκφράζουν; Γίνεται σήμερα αντιληπτή από τους πολίτες ως τέτοια;».

Η εκδήλωση θα γίνει στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία, με ομιλητές τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, την Αθηνά Δρέττα (πρόεδρος «The Catalyst»), τον Σπύρο Λυκούδης (τ. αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς) και τον Γιώργο Αμυρά (βουλευτής ΝΔ). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πάνος Μανωλάκος (κοινωνιολόγος, αντιπρόεδρος «The Catalyst»).

Κατά τα άλλα στη συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση, προέκυψαν κι άλλα θέματα από τους δημοσιογράφους της πόλης, καθότι η επικαιρότητα «τρέχει», ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα νεότερο, με τον δήμαρχο κ. Ελισάφ να ερωτάται και να απαντάει για τα δημοτικά τέλη και για το προσφυγικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back