ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημ. Παπαγεωργίου: «ένα πάρκο αντάξιο των ευρωπαϊκών»

Εικόνα του άρθρου Δημ. Παπαγεωργίου: «ένα πάρκο αντάξιο των ευρωπαϊκών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2023, 16:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώνουμε τη θητεία με την υπογραφή για ένα εμβληματικό έργο που θα απολαμβάνουν τα επόμενα χρόνια όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες μας. Γιατί σκοπός του έργου είναι να αποδώσει ένα πάρκο αντάξιο αυτών που βλέπουμε σε χώρες της Ευρώπης και συχνά αναρωτιόμαστε ‘γιατί όχι και σε μας…. Και σε μας λοιπόν…»: Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, κατά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα.

Το έργο της ανάπλασης του πάρκου χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Το κυρίως έργο, για το οποίο υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία («Τεχνική Ανάπτυξη»0, έχει κόστος σύμβασης 6,85 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν άλλα δύο υποέργα: Το ένα αφορά τις έξυπνες εφαρμογές, για το οποίο υπογράφηκε τον Οκτώβριο σύμβαση με κόστος 700.000 ευρώ, και το άλλο αφορά την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα η οποία είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία της παραχώρησης του πάρκου από το Δημόσιο στον Δήμο Ιωαννιτών. «Ήταν μία σημαντική εξέλιξη που έβαλε τέλος σε μία πολυετή περιπέτεια για τον χώρο αυτόν» είπε. Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος έκανε αναφορά στις ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής: μελέτη διαχείρισης, διαβούλευση για την πρόταση ανάπλασης (σ.σ. κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρχαν πολλές απόψεις και πολλοί προβληματισμοί), ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο της ανάπλασης περιλμαβάνει: ανακατασκευή των δύο κεντρικών εισόδων του πάρκου, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, επανασχεδιασμό του δικτύου διαδρομών, δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και γηπέδου με χλοοτάπητα όπως και υπαίθριου γυμναστηρίου, κατασκευή πάρκου ζώων συντροφιάς, δημιουργία χώρου στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης και παιδική χαρά. Το κεντρικό κτίριο θα αξιοποιηθεί ως εστιατόριο-καφέ χωρίς πρόσθετες κατασκευές.

ΣΧΟΛΙΑ
apotetoios
Συνήθως τα "συχαρίκια" δίνονται με την ολοκλήρωση της κατασκευής κάθε έργου ή πρωτοβουλίας - και τη θέση σε λειτουργία.. Τα "συχαρίκια" άμα τη υπογραφή σχεδίασης προκήρυξης ή σύμβασης ή ανάθεσης, δεν πιάνονται! Από την άλλη, 22/12, σε 9 μέρες έχουμε άλλον δήμαρχο! Κι ο απερχόμενος θέλει ακόμα φωτογραφίες και ειδησεογραφία στον τοπικό τύπο! Να μην ξεχαστούμε, στις 24/12 και στις 31/12 έχουμε και τα κάλαντα! Ακολουθούν 4 δύσκολα χρόνια. Εσωστρέφειας. Με 6 δημοτικούς σύμβουλους μόνο. Τι ποσότητα ειδησεογραφίας να παράγουν αυτοί οι 6 στο επόμενο διάστημα (τετραετίας); Θα πέσουν νυχτερίδες κι αράχνες! Κάτι θα ήξερε ο Γκόντας κι αποστασιοποιήθηκε έγκαιρα. Αν δεν ήταν ο εκλιπ.ών, θα τους ήξερε κανείς;
ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ...... ΤΕΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΗΔΗ ΕΝΑ .....< ΠΑΡΚΟ ..???> ΣΤΑ ΛΑΚΩΜΑΤΑ .... ΣΚΕΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ !!! , ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ..!! , ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ... ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΕΝΔΡΩΝ .... !! ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΙΑ ..... ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!! ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ .... ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΜΕΤΡΙΟΙ !!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ... ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ 8.000.000 ΕΥΡΩ !!!! ΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ...... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΨΗΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ !! ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ...... ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ..... ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ..... ΕΙΔΑΛΛΩΣ ........
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
Ο ΑΓΑΠΩΝ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ... ΕΓΚΑΙΝΙΑ , ΤΕΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ , ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ,,.... ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ....... ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ...... Α ΡΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ....... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ .... ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ...
Ούι μάνα μ'
Τα δέντρα δεν τα κόβουμε επειδή έτσι μας κάπνισε κ.κ. Αρλέτο & Παπαδημητρίου. Ούτε τσιμεντώνουμε ένα πάρκο καραφλό με ράμπες πάνω, κάτω, δεξιά & (κάποτε για τα φρονήματα της πάλαι) λίγο αριστερά. Δεν σέβεστε κανένα δέντρο άπαξ και το βάλετε στο μάτι. Καμιά "πρόστυχη" συστάδα δε σας ξεφεύγει. Φραπ και γεια σας. Δεν υπάρχει ούτε ένας γεωπόνος σε αυτή την πόλη που θα προτείνει πώς μπορεί να γίνει αντιστήριξη σε δέντρα που είναι ΥΓΙΉ και όχι καύσιμο για τζάκια και τζαμάλες. Μεγάλα Έργα. Έτσι, με κεφαλαία για να τα χαίρεστε. Επειδή ο κόσμος μάλλον δε χαίρεται τίποτα από αυτά που του πετάτε στα μούτρα νομίζοντας ότι θα τα χάψουν αμάσητα. Άντε τώρα και καλές γιορτές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3